Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Frida Ånnevik

Født: 18. juni 1984
Fra: Hamar

Frida Ånnevik er en norsk vokalist, musiker, komponist og tekstforfatter. Hun kom med debutplaten 'Synlige hjerteslag' i november 2010, og fulgte tre år senere opp med 'Ville ord'. Ånnevik beskriver musikken sin som ”pop i åpent landskap”, og sier selv at hun opererer i et grenseland mellom 'vise, singer/songwriter, rock, jazz, folkemusikk og soul'. Frida Ånnevik vokste opp på Ridabu utenfor Hamar, der hun drev med musikk og teater i oppveksten. Våren 2009 produserte hun en demo med egne låter,.. Les mer..

Frida Ånnevik er en norsk vokalist, musiker, komponist og tekstforfatter. Hun kom med debutplaten 'Synlige hjerteslag' i november 2010, og fulgte tre år senere opp med 'Ville ord'. Ånnevik beskriver musikken sin som ”pop i åpent landskap”, og sier selv at hun opererer i et grenseland mellom 'vise, singer/songwriter, rock, jazz, folkemusikk og soul'.

Frida Ånnevik vokste opp på Ridabu utenfor Hamar, der hun drev med musikk og teater i oppveksten. Våren 2009 produserte hun en demo med egne låter, og sendte denne til musikkforlaget Grappa. Plateselskapet svarte med å gi henne debutantprisen, som tidligere hadde gått til Siri Nilsen, Gjermund Larsen og Valkyrien Allstars.

Debutplata ”Synlige hjerteslag” ble produsert av Andreas Mjøs. Det ble kåret til årets beste norskspråklige album av NRK P1 Norsk på Norsk, der også singlene 'Strået' og 'Snubletråd' gjorde det bra. Hun fikk fin oppmerksomhet under By:Larm 2011, og ble nominert til Spellemann i kategoriene Årets nykommer og Viser. Hun ble dessuten den første vinneren av Tekstforfatterfondets nyoppstartede debutantpris «Lyspunkt», og ble tildelt Vidar Sandbecks kulturpris ”Regnbågåbrua”.

Under Spellemannprisen for 2013 vant hun kategorien Tekstforfatter for 'Ville Ord', som igjen var produsert av Andreas Mjøs. Hun er for øvrig datter av visesangeren Tor Karseth.