Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Fred Nøddelund

Født: 1. april 1947
Død: 18. august 2016
Fra: Oslo

Fred Nøddelund var en norsk musiker, komponist, arrangør og orkesterleder. Han var født 1. april 1947, og døde 18. august 2017 etter en tids sykdom. Han spilte trompet og flygelhorn, og medvirket på svært mange prosjekter og plater. Han viste tidlig musikalsk begavelse, og fikk som 17-åring en annenplass i NM for amatørjazzband. Bare to år senere skrev han en ballettsuite for sin egen oktett, som ble fremført i Munch-museet i Oslo. Han skrev også musikk for Karin Krog,.. Les mer..

Fred Nøddelund var en norsk musiker, komponist, arrangør og orkesterleder. Han var født 1. april 1947, og døde 18. august 2017 etter en tids sykdom. Han spilte trompet og flygelhorn, og medvirket på svært mange prosjekter og plater. Han viste tidlig musikalsk begavelse, og fikk som 17-åring en annenplass i NM for amatørjazzband.

Bare to år senere skrev han en ballettsuite for sin egen oktett, som ble fremført i Munch-museet i Oslo. Han skrev også musikk for Karin Krog, og vakte i 1970 oppsikt med verket ”Atlantis” på Molde Jazzfestival. Han var medlem av Østereng/Hurums Radiostorband fra 1970 til 1981, og spilte ellers sammen med bl.a. Jan Garbarek, George Russell, Calle Neumann og Oslo Groove Company. Han var også kapellmester for Wenche Myhre ute i Europa.

I 1982 var Nøddelund orkesterleder og arrangør for flere prosjekter med Jimmy Webb og David Foster. Samme år var han produsent og musiker på albumet It's Just A Game med Arvid Martinsen Band, og mottok dessuten Gammleng-prisen i Studio-kategorien. Året etter vant han også NOPA-prisen for Årets verk for ”Early winter morning”. Han medvirker dessuten på en svært lang rekke norske plater, innen jazz, pop, barnemusikk og viser.

I 2005 kom albumet In the Shade of a Sea (Tylden Records). Den inneholder seks satser for flygelhorn og orkester, med bidrag fra Pete Knutsen, Jan Erik Kongshaug og Latvia Nasjonale Symfoniorkester, under ledelse av Terje Mikkelsen. Blant den rikholdige platekarrieren finner vi innspillinger med Karin Krog, Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik, Jan Eggum, Øystein Sunde, New Jordal Swingers og Cornelis Vreeswijk.

Utgivelser (album)

Fred Nøddelund
In The Shade of The Sea
2005