Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Folk & Røvere

Dannet: 1994
Fra: Oslo

Oslobasert prosjekt dannet i 1994, kjent for sin svale, norskspråklige og elektronisk baserte popmusikk. Hjernen bak Folk & Røvere er låtskriver og vokalist Ulf Nygaard alias Ulph, men opp gjennom årene har han hatt med seg en rekke musikere og gjestevokalister både live og på plate. I 1994 vant en tidlig versjon av bandet prisen for Årets demo i NRK P3. Året etter ble gruppen signert på Sonet, hvor debutplaten Vi som ikke har opplevd krigen ble sluppet i 1996... Les mer..

Oslobasert prosjekt dannet i 1994, kjent for sin svale, norskspråklige og elektronisk baserte popmusikk. Hjernen bak Folk & Røvere er låtskriver og vokalist Ulf Nygaard alias Ulph, men opp gjennom årene har han hatt med seg en rekke musikere og gjestevokalister både live og på plate.

I 1994 vant en tidlig versjon av bandet prisen for Årets demo i NRK P3. Året etter ble gruppen signert på Sonet, hvor debutplaten Vi som ikke har opplevd krigen ble sluppet i 1996. På dette tidspunktet hadde Beate Slettevold Lech blitt med i bandet og sto for vokalen på flere låter med sin karakteristiske ørstadialekt. Folk & Røvere vakte oppmerksomhet med sin kombinasjon av tidsriktig trip-hop kombinert med tekster på nynorsk. Etter albumet kaustisksoda forlot Slettevold Lech bandet for å jobbe med sitt prosjekt Beady Belle.

I 1999 og 2000 kom platene Oslo og It’s A Baby, Baby I Luv You Thing som fortsatt holdt seg til behagelig elektronisk popmusikk med Ulf Nygaards hviskende vokal tydelig inspirert av britiske artister som Massive Attack og Tricky. Ulphs smått naivistiske tekster kjennetegnes ved tilbakevendende tema som klubbliv, Oslo, kjærlighet og ikke minst sommer. Nygaard har nemlig uttalt at han ønsker å skrive en sommerhit så sterk at den i ettertid vil definere den aktuelle sommeren. Folk & Røveres album har stort sett blitt godt mottatt av kritikere, og flere av bandets singler som for eksempel «Yess!» og «Dust» har oppnådd høy radiorotasjon.

I 2003 kom platen Bagateller som inneholdt singelen «Utadæsjælåpplevelse» med Ivar Christian Johansen alias Ravi (Ravi & DJ Løv) på vokal. Singelen ble både elsket og hatet på grunn av en surrealistisk tekst og Ravis noe spesielle måte å rappe på. «Utadæsjælåplevelse» ble nominert til årets låt og årets video under Spellemannprisen 2004.

Ulf Nygaard har også et engelskspråklig sideprosjekt kalt Flunk.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Beate Slettevoll Lech Vokal (tidligere medlem)
Sjur Miljeteig Trompet
Sverre Thorstensen
Therese Lech Vokal
Ulf Nygaard Vokal

Medvirker på

St. Thomas
St. Thomas Box band
2008
St. Thomas
You May Find a Treasure Everywhere band
2008
Hvide
Englestøv komponist
2007
Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 8 Norges Fremtid
2005
Diverse artister
Inn Fra Kulda - Bob Marley På Norsk
2001
Rune Lindbæk
Søndag komponist
2001
Frukt & Grønt
Jøss! (en vinterhit) komponist;tekstforfatter
2000