Gjør endringer

Fliflet

Dannet: 1991
Også kjent som: Fliflet/Hamre Energiforsyning
Fra: Bergen

Duo fra Bergen med Gabriel Fliflet (trekkspill, sang) og Ole Hamre (trommesett, Hamrofon o.a. perkusjon), startet tidlig på 90-tallet. Gruppen het Fliflet/Hamre Energiforsyning til 1999. De er kjent for bl.a. sine humørfylte versjoner av all verdens musikk – bokstavelig talt, fremført med stor musikalitet. Fliflet har bakgrunn fra flere folkemusikkgrupper, mest kjent er Rimfakse. Han spiller mye musikk fra Balkan og fra Shetlandsøyene, og har stor kunnskap og kjærlighet til folkemusikken fra Sverige og Finland. Ole Hamre har spilt trommer.. Les mer..

Duo fra Bergen med Gabriel Fliflet (trekkspill, sang) og Ole Hamre (trommesett, Hamrofon o.a. perkusjon), startet tidlig på 90-tallet. Gruppen het Fliflet/Hamre Energiforsyning til 1999. De er kjent for bl.a. sine humørfylte versjoner av all verdens musikk – bokstavelig talt, fremført med stor musikalitet.

Fliflet har bakgrunn fra flere folkemusikkgrupper, mest kjent er Rimfakse. Han spiller mye musikk fra Balkan og fra Shetlandsøyene, og har stor kunnskap og kjærlighet til folkemusikken fra Sverige og Finland. Ole Hamre har spilt trommer i mange sammenhenger, fra pop, rock og jazz til afrikansk og latinamerikansk musikk.

Duoen holder jevnlige konserter og er populære festivalgjester. De har etter hvert også et stort internasjonalt publikum. Gruppen Fri Flyt var et av duoens sideprosjekter, en sekstett med likesinnete musikere med ulike musikalske innfallsvinkler. Her er bl.a. danske Peter Bastian og joikeren Ántte Áilu Gaup med. I 2001 kom deres CD Flyr Fritt (Etnisk Musikklubb).

På CD-en Eine kleine Kraftmusik (2004) har de med Knut Reiersrud, som de har samarbeidet med fra begynnelsen av dette årtusenet. Gabriel Fliflet er musikalsk vert på den akustiske folkemusikklubben Columbi Egg i Bergen. Begge har fått Vossajazz-prisen, Hamre i 1993 og Fliflet i 1994.

Medlemmer

Gabriel Fliflet Trekkspill, vokal
Ole Hamre Trommer