Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Finn Eriksen

Født: 17. juni 1937
Død: 4. mai 2020
Fra: Oslo

Trompetist og komponist, f. 17.6.1937. Norges kanskje mest kjente trompetist gjennom en periode på mer enn 40 år. Hans store kjærlighet er jazz, men det er innen pop og underholdningsmusikk at han har skapt seg et navn. Finn Eriksen startet sin musikalske virksomhet i Bjølsen skoles guttemusikkorps i Oslo som tiåring. Han ble medlem av Kjell Karlsens Orkester i 1956 og debuterte på plate i 1962 med singelen «Silver Threads Among The Gold» på etiketten Viking Music. Tre år.. Les mer..

Trompetist og komponist, f. 17.6.1937. Norges kanskje mest kjente trompetist gjennom en periode på mer enn 40 år. Hans store kjærlighet er jazz, men det er innen pop og underholdningsmusikk at han har skapt seg et navn.

Finn Eriksen startet sin musikalske virksomhet i Bjølsen skoles guttemusikkorps i Oslo som tiåring. Han ble medlem av Kjell Karlsens Orkester i 1956 og debuterte på plate i 1962 med singelen «Silver Threads Among The Gold» på etiketten Viking Music. Tre år senere kom platen som sørget for gjennombruddet, og som også ble selve kjenningsmelodien for Finn Eriksen: «Lappland». Denne singelen solgte mer enn 130 000 eksemplarer – et formidabelt salgstall i Norge på 60-tallet – og den sørget for at Eriksen fikk tilnavn som «Norges Herb Alpert» og «mannen med den gyldne trompet». Gjennom en tiårsperiode frem til 1976 var han en av Norges mest eksponerte musikere på plate, både på egen hånd og med Kjell Karlsens Orkester. Tidlig på 70-tallet hadde han også sitt eget Finn Eriksens Orkester, der blant andre Anne Karine Strøm og Iver Kleive var medlemmer.

Etter en relativt lang platepause kom Finn Eriksen tilbake på markedet på tampen av 90-tallet. Først med to samleplater, og deretter nye innspillinger. Til 40-årsjubileet som plateartist samlet han rundt seg en rekke av musikerne han hadde jobbet med i årenes løp på albumet Sydover. Her deltok også kjente solister som Jahn Teigen, Marian Aas Hansen, Benny Borg og selvsagt Odd Børre, hans gamle makker i Kjell Karlsens Orkester.

Ved siden av Arve Tellefsen og Ole Edvard Antonsen er Finn Eriksen Norges mestselgende utøver av instrumentalmusikk. Han har deltatt på mer enn 1000 innspillinger som studiomusiker. I tillegg til karrieren som plateartist og orkesterleder, har Finn Eriksen spilt i utallige sammenhenger på teater, i radio og i TV. Han er fast ansatt musiker ved Oslo Nye Teater.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.