Revisjonshistorikk

Gjør endringer

FF Orchestra

Dannet: desember 1980
Splittet: juni 1983
Fra: Bodø

Prog-/jazzrockband dannet i 1980. Historien til dette bandet starter i oslobandet Balder Opera som besto av blant andre tre ex- Akasha-medlemmer: multiinstrumentalist og komponist Fezza Ellingsen, scenograf Bjørn-Hugo Gjøen og poet Tor-Johnny Hansen. Disse påbegynte arbeidet med å sette opp en rockeopera om Balders død. Operaen ble komponert og skrevet av Fezza Ellingsen. Ettersom han flyttet tilbake til Bodø i 1980, ble Balder Opera avløst av et nytt band som skulle videreføre arbeidet med operaen. I løpet av desember 1980.. Les mer..

Prog-/jazzrockband dannet i 1980. Historien til dette bandet starter i oslobandet Balder Opera som besto av blant andre tre ex-Akasha-medlemmer: multiinstrumentalist og komponist Fezza Ellingsen, scenograf Bjørn-Hugo Gjøen og poet Tor-Johnny Hansen. Disse påbegynte arbeidet med å sette opp en rockeopera om Balders død. Operaen ble komponert og skrevet av Fezza Ellingsen. Ettersom han flyttet tilbake til Bodø i 1980, ble Balder Opera avløst av et nytt band som skulle videreføre arbeidet med operaen.

I løpet av desember 1980 ble så bandet FF Orchestra (FF var en forkortelse for Fezzas Files) dannet. Medlemmene var Fezza Ellingsen (gtr/fløyter/piper/plystring/vox), Jan Gunnar Hoff (kbrds), Rolf Cato Raade (trm), Eirik Steinsvik (gtr) og Geir Sørensen (bsvox/kbrds).

Musikalsk var dette en blanding av progrock og jazz, og de konsertdebuterte i mars 1983 på Sjøhuskroa i Bodø. Etter dette gjorde de noen få konserter i bodødistriktet før de ble oppløst rett etter det som skulle bli deres avskjedskonsert på Café Neptun i Bodø i juni 1983. Låter som ble framført av FF Orchestra har senere blitt innspilt og framført av Fezza Ellingsens Løvetann.

Fezza Ellingsen har vært med i en rekke band både før og etter, lokalt og nasjonalt. Disse inkluderer blant annet St. Helena, Høst, Cobra og Fezza Ellingsens Løvetann. Jan Gunnar Hoff har hatt en lengre karriere som jazzmusiker, både som soloartist og med eget band. Han har i tillegg spilt i flere andre band, og har vært studiomusiker for et stort antall artister.

Rolf Cato Raade har senere spilt i rockebandet Charckh, før han begynte å studere klassisk musikk med pauker som hovedinstrument på Norges musikkhøgskole. Senere ble han paukist i Trondheim Symfoniorkester, Oslo Filharmoniske Orkester og Sveriges Radios Symfoniorkester. Nå er han daglig leder for Nordland Musikkfestuke i Bodø.

Eirik Steinsvik har spilt i en rekke bodøband, og spiller nå i Blues Basement. Geir Sørensen har også spilt i mange band i Bodø, og har i tillegg vært studiomusiker på flere innspillinger. Han jobber nå som musikklærer i grunnskolen i Bodø.

Medlemmer

Eirik Stensvik Gitar
Fezza Ellingsen Gitar, fløyter, piper, plystring, vokal
Geir Sørensen Bassvokal, keyboards
Jan Gunnar Hoff Keyboards
Rolf Cato Raade Trommer