Matched: artister/(.*)

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Fezza Ellingsen

Født: 1955
Også kjent som: Fezza + Odd Fredrik Ellingsen + Fezza Ellingsen Løvetann
Fra: Bodø

Odd Fredrik «Fezza» Ellingsen er født i Borge, Lofoten, i 1955, men vokste opp i Bodø fra 1960. Han har vært med på et 20-talls plateinnspillinger, og han gjort svært mange konserter over hele landet. Som 17-åring reiste han ut på sine første turneer, og ble etter hvert gitarist i St. Helena. I 1974 spilte han på Kalvøyafestivalen med St. Helena og Bærum Pikekor. Året etter, via Akasha i Finnmark, begynte han i Høst. På tidlig 80-tall spilte.. Les mer..

Odd Fredrik «Fezza» Ellingsen er født i Borge, Lofoten, i 1955, men vokste opp i Bodø fra 1960. Han har vært med på et 20-talls plateinnspillinger, og han gjort svært mange konserter over hele landet.

Som 17-åring reiste han ut på sine første turneer, og ble etter hvert gitarist i St. Helena. I 1974 spilte han på Kalvøyafestivalen med St. Helena og Bærum Pikekor. Året etter, via Akasha i Finnmark, begynte han i Høst.

På tidlig 80-tall spilte Ellingsen i Bodøbandene FF, Cobra og Nemo, mens den mer klassisk inspirerte Balder-kvartetten ble et akustisk mellomspill i 1988. På 90-tallet etablerte han gruppa Rabalder Rabundus som fremførte egenkomponert musikk, inspirert av det norrøne. Denne gruppa ble avløst av Løvetann/ Dandelion.

Han tilbrakte en tid ved Mira (Musikkinstrumentakademiet) i Fredrikstad, noe som resulterte i egne musikkinstrumentutstillinger under Nordland Musikkfestuke i 1991 og 1995. Han er ellers cand.mag. i kunst og kulturhistorie, og har mastergrad i musikkvitenskap. Han har også studert musikologi ved Universitetet i Agder.

Medlem i

Akasha Gitar, Fløyte
Bohemene Gitar
Fezza Ellingsen Løvetann Gitar, tangenter, kor
FF Orchestra Gitar, fløyter, piper, plystring, vokal
Høst Gitar, fløyte (1976 - 1977, nåværende)
St. Helena Gitar, fløyte