Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Audioprosessor
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Feedback

Feedback ble startet i april 1983 av kråkerøyguttene Magnus Grønneberg (gitar, sang), Jon Henrik Pettersen (gitar), Geir Olsen (trommer) og Jon Grimstad (bass). Guttene hadde aldri før spilt i band. De startet som 13-14-åringer med minimale musikkunnskaper. I likhet med Firefox hadde også Feedback sin debutkonsert på ungdomsklubben Acimbo. Dette skjedde den 16. oktober 1983. Feedback var tydelig inspirert av Rolling Stones og Eric Clapton. Guttene ble godt mottatt av et.. Les mer..

Feedback ble startet i april 1983 av kråkerøyguttene Magnus Grønneberg (gitar, sang), Jon Henrik Pettersen (gitar), Geir Olsen (trommer) og Jon Grimstad (bass). Guttene hadde aldri før spilt i band.

De startet som 13-14-åringer med minimale musikkunnskaper. I likhet med Firefox hadde også Feedback sin debutkonsert på ungdomsklubben Acimbo. Dette skjedde den 16. oktober 1983. Feedback var tydelig inspirert av Rolling Stones og Eric Clapton.

Guttene ble godt mottatt av et kritisk publikum. 1. mai 1984 deltok de sammen med Firefox, Midnatt, Glam Band og Laster Bonies fra Oslo i en rockemønstring på Røde Mølle arrangert av Selbak ungdomsklubb.

Mens grupper som Firefox og Midnatt «sloss» om ungdommen, begynte Feedback å få mer og mer respons blant det litt eldre publikum, og dette resulterte også i en del opptredener hvor det hovedsakelig var eldre tilhørere. Feedback deltok på Mølla-Rock-festivalen 7. september 1985. Her gjorde bandet en strålende jobb. Senere på kvelden spilte de på Live Aid-konserten på Palmen.

18. september deltok de på en konsert i Folkets Hus i Sarpsborg, noe som resulterte i en kassett utgitt av Sarpsborg Arbeiderblad. Feedback deltok med låtene ”L.A. Woman” og ”Downtown rock”.

28. september sluttet Jon Grimstad. Feedback fikk nå med seg Ole Kristian Finstad på bass, men hans spilleferdigheter nådde ikke opp til resten av gruppens, og han ble skiftet ut med Øyvind Førde.

I november gikk gruppen i studio for å spille inn en demo. Etter to dager ble bandet oppløst, og studioarbeidet lagt ned. I februar 1986 ble gruppen samlet igjen. De fortsatte studioarbeidet, og ble ferdig med en demo før sommerferien.

Utgivelser (singel/EP)

Feedback
Hard Lesson to Learn
1997

Medvirker på

Diverse artister
Plankerock – Fredrikstads rockehistorie 1959-1988
1990