Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Fear of Success

Dannet: 22. august 1985
Også kjent som: FOS
Fra: Oslo / Trondheim

Fear of Success (FOS) er (studio) prosjektet til Geir Smedslund. FOS har mesteparten av tiden vært basert i Oslo, men holdt til i Trondheim 1999-2000. Det startet som et enmannsprosjekt, men en rekke personer har bidratt opp gjennom årene på vokal, gitar, bass, trompet, saksofon, trombone, fiolin, mandolin, banjo og munnharpe. På plata Finding the Chords (2000) bidro Jørgen Kolderup med halvparten av låtene i tillegg til å spille gitar, bass og fiolin. Musikken var de første årene en slags.. Les mer..

Fear of Success (FOS) er (studio) prosjektet til Geir Smedslund. FOS har mesteparten av tiden vært basert i Oslo, men holdt til i Trondheim 1999-2000.

Det startet som et enmannsprosjekt, men en rekke personer har bidratt opp gjennom årene på vokal, gitar, bass, trompet, saksofon, trombone, fiolin, mandolin, banjo og munnharpe. På plata Finding the Chords (2000) bidro Jørgen Kolderup med halvparten av låtene i tillegg til å spille gitar, bass og fiolin.

Musikken var de første årene en slags do-it-yourself synthpop. På slutten av 1980-tallet var den veldig sequencer-/trommemaskinbasert, men samtidig sterkt inspirert av YM-stammen og folkemusikk. Da Jørgen Kolderup kom med, fikk gruppa en sterk inspirasjon fra Pink Floyd.

Fra 2011 har FOS lagt ut egenproduserte musikkvideoer på YouTube og Fandalism.

I forbindelse med feiring av 30-årsjubileet i august 2015 ble det gitt ut to plater: en samleplate med låter fra alle de tidligere utgivelsene og en plate med nye låter. For første gang spilte FOS også live hvor Geir Smedslund sang, spilte keyboard og trompet, Thomas Christoffer Kløvstad spilte gitar og koret, Harald Beckstrøm spilte bass, og Oddvar Karlsmyr spilte trommer.

I juni 2016 spilte Geir et akkustisk sett med kassegitar på Diakonhjemmet sykehus, og i mai 2017 hadde han en fremføring i lokalene til Kystlaget Terje Vigen i Grimstad med sang, gitar og munnspill.

I august 2017 var det slippekonsert for albumet Queen of Hearts på Mir Lufthavna. Bandet bestod av Geir Smedslund (sang, halvakkustisk gitar, keyboards), Lars Ole Ørjasæter (bass) og Thomas Kristoffer Kløvstad (elektrisk gitar).

Den 27. april 2019 spilte Geir Autumn Glory og White Buffalo på kassegitar på Voksenåsen for 32 gjester i en 90-årsdag.

Medlemmer

Aymee Rodriguez Vokal
Beate Myrvold Vokal
Bjørn Erik Munkvold Gitar, trombone
Geir Smedslund Vokal, Keyboards, Trompet, Gitar
Harald Beckstrøm Bass
Heidi Lyshol Vokal
Inger Kristine Straume Vokal, fiolin
John Baarli Gitar
Jørgen Braun Trompet
Jørgen Kolderup Gitar, bass, fiolin, komponist, tekstforfatter
Jørn Smedslund Gitar, bass
Kari Schøyen Vokal, munnharpe
Ken Wangerud Vokal
Lars Bremnes Saksofon
Lars Ivar Hukkelås Fiolin, banjo, mandolin, trompet
Lars Ole Ørjasæter Bass
Manuela Hofer Vokal
Oddvar Karlsmyr Trommer
Olav Tryterud Vokal
Roar Gustavsen Vokal
Rolf Braun Bass
Stein Foseid Bjerke Bass
Thomas Christoffer Kløvstad Gitar