Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Execration

Fra: Oslo

Execration er et metalband fra Oslo, som består av Jørgen Maristuen (gitar, vokal), Chris Johansen (gitar, vokal) Cato Syversrud (trommer) og Jonas Helgemo (bass). De tre første har vært med siden 2004, mens Helgemo kom med i 2006. Han erstattet da Christopher Konings. Syversrud har også spilt i Thunderbolt og Altaar. Execration regnes som en del av death metal-sjangeren, og debuterte med minialbumet Language of the Dead i 2007. Deres første fullengder var Syndicate of Lethargy i.. Les mer..

Execration er et metalband fra Oslo, som består av Jørgen Maristuen (gitar, vokal), Chris Johansen (gitar, vokal) Cato Syversrud (trommer) og Jonas Helgemo (bass). De tre første har vært med siden 2004, mens Helgemo kom med i 2006. Han erstattet da Christopher Konings. Syversrud har også spilt i Thunderbolt og Altaar.

Execration regnes som en del av death metal-sjangeren, og debuterte med minialbumet Language of the Dead i 2007. Deres første fullengder var Syndicate of Lethargy i 2008, som kom ut på den amerikanske etiketten Vendlus. 'Oslo We Rot' var en dobbel sjutommer, der de delte platesidene med Diskord, Obliteration og Lobotomized. I 2011 kom de med den elleve spors Odes of the Occult, denne gangen på norske Duplicate Records.

I 2015 ble bandet et mer kjent navn utenfor hardrock-kretsene, da de i februar vant Spellmannprisen i Metal-kategorien med Morbid Dimensions. Dette albumet kom ut i september 2014, og fikk mange positive omtaler, særlig i utenlandsk presse. Nettstedet Metall-Norge mente at musikken ble levert med 'kraft og dødelig presisjon', og at platen plasserte seg blant de aller beste death metal-utgivelsene i Norge.

I 2016 signerte bandet platekontrakt med det amerikanske selskapet Metal Blade.

Medlemmer

Jonas Helgemo bassist