Gjør endringer

Erter, kjøtt og flesk

Dannet: 1972
Splittet: 1975
Fra: Tromsø

Folkrockband fra Tromsø, dannet i 1972 av Bjørn Roar Vassnes (gitar) og Jens Harald Eilertsen (saksofon, mandolin, gitar). De to hadde spilt med en rekke lokale band. I løpet av våren 1973 hadde bandet fått en stabil besetning med Jan Arvid Johansen (vokal, gitar), Odd Arvid Eilertsen (bass) og Espen Haugen (trommer). Johansen hadde erfaring som turnerende visesanger i Europa, både alene og sammen med den 17 år gamle Odd Arvid Eilertsen. Blant merittene var opptredener med Cornelis Vreeswijk og.. Les mer..

Folkrockband fra Tromsø, dannet i 1972 av Bjørn Roar Vassnes (gitar) og Jens Harald Eilertsen (saksofon, mandolin, gitar). De to hadde spilt med en rekke lokale band. I løpet av våren 1973 hadde bandet fått en stabil besetning med Jan Arvid Johansen (vokal, gitar), Odd Arvid Eilertsen (bass) og Espen Haugen (trommer). Johansen hadde erfaring som turnerende visesanger i Europa, både alene og sammen med den 17 år gamle Odd Arvid Eilertsen. Blant merittene var opptredener med Cornelis Vreeswijk og Tobben & Ero.

Erter, kjøtt og flesk skapte seg en særegen stil med visse likheter til band som Lindisfarne og Crosby, Stills & Nash. Musikken deres var også preget av norsk folkemusikk og enkelte elementer fra jazz. Tekstene var på norsk, og alt materialet var egenkomponert.

Bandet fikk kontrakt med Experience Records, og laget sin eneste LP i oktober 1973 i Mosjøen med Nils J. Øybakken som produsent. Etter at Erter, kjøtt og flesk ble oppløst, fortsatte de fem medlemmene i andre konstellasjoner. Vassnes dukket på tampen av 70-tallet opp i Bergen med et nytt band – Nøkken.

Medlemmer

Bjørn Vassnes Gitar
Espen Haugen Trommer
Jan Arvid Johansen Vokal, gitar
Jens Harald Eilertsen Saksofon, mandolin, gitar
Odd Arvid Eilertsen Bass
Turid Pedersen Vokal
Yngve Moe Bass

Utgivelser (album)

Erter, kjøtt og flesk
Husmannskost
1973