Gjør endringer

Eric Andersen

Født: 14. februar 1943

Amerikansk artist med bakgrunn i Greenwich Village i New York. Han bodde en rekke år i Norge der han har hatt kontakt med norske musikere. Spesielt Jonas Fjeld, men også Trond Granlund og Rita Engedalen, har hatt bidrag fra ham. Han har også oversatt Ole Paus' Engler i sneen' til engelsk. Sammen med Rick Danko fra The Band dannet Jonas Fjeld og Eric Andersen trioen Danko/Fjeld/Andersen, som ga ut et album med samme navn i 1991... Les mer..

Amerikansk artist med bakgrunn i Greenwich Village i New York. Han bodde en rekke år i Norge der han har hatt kontakt med norske musikere. Spesielt Jonas Fjeld, men også Trond Granlund og Rita Engedalen, har hatt bidrag fra ham. Han har også oversatt Ole Paus' Engler i sneen' til engelsk.

Sammen med Rick Danko fra The Band dannet Jonas Fjeld og Eric Andersen trioen Danko/Fjeld/Andersen, som ga ut et album med samme navn i 1991. Denne utgivelsen vant Spellemannprisen for dette året i klassen Roots & Country, og ble senere fulgt opp med Ridin' on the Blinds (1994 og One More Shot (2001). Den siste er en nyutgivelse av debutalbumet, inkludert en eskytra konsert-CD.

Eric Andersen debuterte med albumet Today Is The Highway i 1965, og har senere gitt rundt 30 album, inkludert live-opptak. Johnny Cash, Bob Dylan, Judy Collins, Linda Ronstadt og Grateful Dead er blant de mange artistene som har spilt inn sangene hans.

Medlem i

Danko Fjeld Andersen Vokal, gitar