Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Equicez

Fra: Kolbotn / Oslo

Hiphop-duo bestående av norsk-chilenske Axel Purcell fra Vevelstad og norsk-liberianske Geir Kristiansen fra Ømmervatnet/Kolbotn – alias rapperne F’EM one og Cast. De skapte seg et navn som battlerappere i Oslo-området på 90-tallet, og dannet gruppen Xtra Crew med rapperen Claudio. De debuterte på plate på Kolbotn Playboys EP (1999) av Kølla & Bølla, men F’EM one skapte seg for alvor et navn da han vant battle-konkurransen Str8 Spittin’ i engelskspråklig klasse i 2000 og 2001. Da fikk han kontakt med.. Les mer..

Hiphop-duo bestående av norsk-chilenske Axel Purcell fra Vevelstad og norsk-liberianske Geir Kristiansen fra Ømmervatnet/Kolbotn – alias rapperne F’EM one og Cast. De skapte seg et navn som battlerappere i Oslo-området på 90-tallet, og dannet gruppen Xtra Crew med rapperen Claudio. De debuterte på plate på Kolbotn Playboys EP (1999) av Kølla & Bølla, men F’EM one skapte seg for alvor et navn da han vant battle-konkurransen Str8 Spittin’ i engelskspråklig klasse i 2000 og 2001. Da fikk han kontakt med Julian Alexander, som skulle stifte plateselskapet Pass It Records. F’EM tok med seg Cast til plateselskapet, og de debuterte under Equicez-navnet med singelen Negative Kids (2002), en sterk historie der de to rapperne tok et oppgjør med sin egen volds- og dopfortid.

Duoen fikk mye oppmerksomhet, men ingen var forberedt på kritikerrosen som skulle hagle mot debutalbumet State Of Emergency * Generation Equiz (2003). Det fikk toppkarakter i rundt et dusin medier, gutta fikk en hit med låten «Barnslig» og vant Spellemannprisen og Alarmprisen 2004 for beste hiphop-album. Equicez vant også fire priser under første utdeling av Norwegian Hip Hop Awards i 2004: beste album, beste låt og musikkvideo («Barnslig») og beste MC (Cast).

State Of Emergency var et mørkt og klaustrofobisk album, skapt i samarbeid med produsentene latHans (Hans Marius Skifjeld) & Illeig (Eigil Berntsen). Det dannet et bilde av hvordan det er å være trippel outsider i Norge: hiphoper, farget og småkriminell. De to barndomskameratene er samtidig blitt svært forskjellige: Cast er småbarnsfar, muslim, avholdsmann og rapper på norsk. F’EM one er katolikk, røyker og drikker og rapper på engelsk. Kanskje derfor valgte begge å arbeide med sine respektive soloplater etter debutalbumet, samtidig som de forsikret om at Equicez på ingen måte er oppløst.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Cast
El Axel

Medvirker på

OnklP
Det Kunne Vært Deg utøver
2005
Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 8 Norges Fremtid
2005