Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Gjør endringer

Ephemera

Dannet: 1994
Fra: Bergen

Poptrio fra Bergen, bestående av Christine Sandtorv (vokal, gitar, keyboards), Jannicke Larsen (vokal, gitar, keyboards) og Inger-Lise Størksen (vokal, gitar, perkusjon, keyboards). Trioen er kjent for sine originale låter, som de fremfører med utstrakt bruk av akustiske instrumenter, vakre sangharmonier og visuell utstråling. De tre jentene har klart å skape seg en egen nisje og en vellykket karriere ved å være seg selv og stole på sine egne talenter. Ephemera ble dannet i 1994 av.. Les mer..

Poptrio fra Bergen, bestående av Christine Sandtorv (vokal, gitar, keyboards), Jannicke Larsen (vokal, gitar, keyboards) og Inger-Lise Størksen (vokal, gitar, perkusjon, keyboards). Trioen er kjent for sine originale låter, som de fremfører med utstrakt bruk av akustiske instrumenter, vakre sangharmonier og visuell utstråling. De tre jentene har klart å skape seg en egen nisje og en vellykket karriere ved å være seg selv og stole på sine egne talenter.

Ephemera ble dannet i 1994 av Christine, Jannicke og Inger-Lise da de var henholdvis 18, 18 og 17 år gamle. De begynte å skrive egne sanger helt fra starten, og i løpet av kort tid hadde de klart å finne frem til et originalt uttrykk. Snart var de publikumsfavoritter, og dette gikk ikke upåaktet hen i hovedstaden. Plateselskapet BMG kom over fjellet og ga jentene kontrakt. Albumet Glue ble spilt inn med Knut Bøhn som produsent, Bjarte Ludvigsen (fra Poor Rich Ones) på trommer og Per Amund Solberg på bass. I tillegg deltok Geir Sundstøl (gitar). Platen ble møtt med ovasjoner i ­pressen. Salget var imidlertid ikke like imponerende – drøyt 5000 eksemplarer – men trioen fikk et lite publikum i Japan, hvor rundt 1000 personer kjøpte platen på import.

De neste fire årene gikk med til skolegang, låtskriving, turnering og opprettelse av eget plateselskap. Forholdet til BMG surnet, og etter å ha sagt fra seg kontrakten med giganten begynte jentene så vidt å tvile på om de ville lage flere plater. Redningen kom i form av en gave på 100 000 kroner fra en anonym tilhenger. Med fornyet selvtillit gikk trioen i studio med Yngve Sætre som produsent, og resultatet ble albumet Sun, som ikke uventet var en lydmessig mer variert produksjon enn Glue. Mange av Bergens mest fremtredende musikere deltok under innspillingen, blant dem Frode Unneland (fra Savoy), Kato Ådland og Bjarte Ludvigsen. «Saddest Day» og «Happy, Grateful, Aware» ble begge radiohiter. Sun ble nominert til Spellemannprisen og solgte 13 000 i Asia.

På tampen av 2000 ga Ephemera ut en julesingel, «Gift»/«Dream A Little Dream Of Me», og allerede året etter var trioen klar med ny plate, Balloons And Champagne, igjen med Sætre som produsent. I studio fikk jentene hjelp av Per Amund Solberg og Simen Mæhlum. Pedro Carmona-Alvarez (fra Sister Sonny) sang duett på «Blame». Fasit for 2001 var strålende anmeldelser fra inn- og utland, godt salg og nye nominasjoner.

Gjennombruddet kom i 2003 med singelen «Girls Keep Secrets In The Strangest Ways» fra trioens fjerde album, Air. «Girls …» ble kåret til årets låt under Alarmprisen i februar 2004. Air inneholdt også en rekke andre radiofavoritter, så som «Country­song» og «Diamonds In The Sand» – sistnevnte en duett med William Hut. Andre deltakere var Per Amund Solberg (bass), Magnet (gitar), David Chelsom Vogt fra Real Ones (fiolin), Ole Ludvig Krüger (trommer) og Simen Mæhlum (perkusjon). Yngve Sætres rolle som produsent kom enda bedre frem på dette albumet, som i tillegg til å være en storselger ble nominert til Spellemannprisen.

Ephemera har turnert flittig i Skandinavia, England og Skottland, og flere av trioens singler er benyttet i filmsammenheng i både England og USA. De tre jentene har også gjestesunget på plater med en rekke andre artister, bl.a. Jan Eggum, Anne Grete Preus, Corvine og Ralph Myerz & The Jack Herren Band.

Ephemera har blitt selve symbolet på unge jenter som klarer seg overbevisende bra i en mannsdominert musikkbransje. De gjør alt selv; skriver låtene, spiller de fleste instrumentene, og driver sitt eget foretak som inkluderer plateselskap og reklamemateriell.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Christine Sandtorv Vokal, gitar
Jannicke Larsen Vokal, tangenter
Størksen Vokal, gitar

Utgivelser (album)

Ephemera
Monolove
2004
Ephemera
Air
2003
Ephemera
Balloons and Champagne
2001
Ephemera
Sun
2000
Ephemera
Glue
1996