Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Emilie Nicolas

Født: 26. november 1987
Fra: Bærum

Emilie Nicolas Kongshavn er en elektropop-musiker fra Bærum. Hun vakte i 2013 oppsikt med sin originale tolkning av DumDum Boys-låten 'Pstereo'. Dette var et bestillingsverk fra den trønderske festivalen av samme navn, og en låt som ble mye spilt på P3. I forkant av dette hadde hun fra 2012 også lagt egne sanger på nettstedet Soundcloud. Hun fulgte nå opp med flere digitale enkeltlåter, og slapp debutalbumet Like I’m A Warrior i september 2014. Den kom ut på.. Les mer..

Emilie Nicolas Kongshavn er en elektropop-musiker fra Bærum. Hun vakte i 2013 oppsikt med sin originale tolkning av DumDum Boys-låten 'Pstereo'. Dette var et bestillingsverk fra den trønderske festivalen av samme navn, og en låt som ble mye spilt på P3. I forkant av dette hadde hun fra 2012 også lagt egne sanger på nettstedet Soundcloud.

Hun fulgte nå opp med flere digitale enkeltlåter, og slapp debutalbumet Like I’m A Warrior i september 2014. Den kom ut på Sony, og inneholdt allerede godt etablerte låter som “Pstereo”, “Grown Up” og “Nobody Knows'. Et halvt år senere var hun av de store vinnerne under utdelingen av Spellemannprisen for 2014. Hun vant klassene for både Popsolist og Årets nykommer. Det sistnevnte prisen ga henne også Gramostipendet på 250.000 kroner.

Emilie Nicolas spilte revy som ungdom, og har gått på Toneheim folkehøgskole og jazzkonservatoriet i Trondheim. Hun fikk også tilbud om å være regissør for skolerevyen på Ullern, men valgte å konsentrere seg om musikken. Hun har siden blant annet stått på scenen på bl.a. Øyafestivalen og by:Larm.

Hun spiller sammen med en fast gruppe av musikere, som inkluderer Eivind Helgerød (trommer), Anders Opdahl (bass) og Nicolay Tangen Svennæs (synth).

Utgivelser (album)

Emilie Nicolas
Like I'm A Warrior
2014