Gjør endringer

Elle Melle

Dannet: oktober 1994
Fra: Stavanger

Popgruppe med base i Stavanger. Groove, behagelig lydbilde og gode melodier er stikkord for Elle Melle. Selv definerer gruppen musikken sin som pop med jazzelementer og fengende refrenger. Sammenligninger kan med fordel dras til amerikansk 80-tallspop, der navn som Steely Dan gjerne nevnes. Gruppen startet opp i oktober 1994, og debuterte på plate to år senere med albumet Ut i år. En av sangene, «Som kvinner gjør», ble en radiofavoritt. Besetningen var Odd Erik Ognedal.. Les mer..

Popgruppe med base i Stavanger. Groove, behagelig lydbilde og gode melodier er stikkord for Elle Melle. Selv definerer gruppen musikken sin som pop med jazzelementer og fengende refrenger. Sammenligninger kan med fordel dras til amerikansk 80-tallspop, der navn som Steely Dan gjerne nevnes.

Gruppen startet opp i oktober 1994, og debuterte på plate to år senere med albumet Ut i år. En av sangene, «Som kvinner gjør», ble en radiofavoritt. Besetningen var Odd Erik Ognedal (vokal, keyboards), Svein Olav Hyttebakk (gitar), Per Zanussi (bass), Jon Konrad Strøm (saksofon) og Henning Seldahl (trommer). Produsent var Ulf W. Ø. Holand. Gjennombruddet kom med «Frokost på kafé», som var et av kuttene på album nummer to, Verden i verden. Denne sangen ble også brukt som kjenningsmelodi for Frokost-TV på TV2. På denne platen hadde Simen Fjeld overtatt bassen etter Zanussi, mens Holand igjen var produsent.

Elle Melle ble redusert til en trio og skiftet plateselskap innen plate nummer tre kom ut i 2000. Ognedal, Hyttebakk og Strøm laget Knuste speil med Ruben Dalen og Karl Dag Kjosavik som rytmeseksjon, og sto selv som produsenter. Fra denne platen ble tittelkuttet en ny favoritt. Gruppens beste sanger (pluss to nye) ble samlet på albumet Frokost på kafé i 2002. Alt materialet til Elle Melle er egenkomponert. Ognedal og Hyttebakk komponerer melodiene, mens tekstene leveres av Ingvar Hovland og Pål Frøiland

Medlemmer

Henning Seldal Trommer ( - 2000)
Jon Konrad Strøm Saksofon
Karl-Dag Kjosavik ( - 2000)
Odd Erik Ognedal Vokal, keyboards
Per Zanussi Bass ( - 2000)
Ruben Rott Dalen ( - 2000)
Simen Fjeld Bass ( - 2000)
Svein Olav Hyttebakk Gitar