Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Eli Tanja

Også kjent som: Eli Tanja Paulsen

Bare 12 år gammel begynte Eli Tanja å synge med en trio som kalte seg HjeVo. Hun sang på fester på lokalet, militærforlegninger og messer, og opptrådte mye på nordvestlandet. Som 16-åring var hun med på Annet Bud-festivalen sammen med Kurt Foss, Reidar Bøe og Hjallis. To år senere ble hun vokalist i et opprinnelig italiensk band, og reiste hele Norge rundt med dem på hoteller og restauranter. I 1966 fikk hun platekontrakt med Columbia, der den.. Les mer..

Bare 12 år gammel begynte Eli Tanja å synge med en trio som kalte seg HjeVo. Hun sang på fester på lokalet, militærforlegninger og messer, og opptrådte mye på nordvestlandet. Som 16-åring var hun med på Annet Bud-festivalen sammen med Kurt Foss, Reidar Bøe og Hjallis. To år senere ble hun vokalist i et opprinnelig italiensk band, og reiste hele Norge rundt med dem på hoteller og restauranter.

I 1966 fikk hun platekontrakt med Columbia, der den første singelen ble ”Den person som tok med seg en koffert i grønt fra bussholdeplassen i går”. Hun begynte også å opptre i TV, og ble i 1968 med den populære skiløperen og sangeren Ole Ellefsæther på turné. Hun opptrådte på messer rundt om i landet, der hun blant annet sto på scenen med Leif Juster, Rolf Just Nilsen og Elisabeth Granneman.

Så kom”Nye ansikter” i 1970, en serie på fire fjernsynsprogrammer der hun opptrådte sammen med Dag Spantell, Anne Lise Gjøstøl, Tone Ringen og Jan Erik Berntsen. Hun medvirket i norsk Melodi Grand Prix i 1972, der hun fremførte ”Et hus på landet”. Hun sang på plateserier som ”Popmix” og ”Gromlåter”, og opptrådte på sommersendinger på fjernsynet, blant annet fra Molde, Tønsberg, Ålesund og Bergen, i tillegg til noen episoder med Odd Grythe i ”Husker du” på 70-tallet. I 1974 ga hun ut LP-platen After Midnight på Philips, sammen med Geir Hjørnevik og Armando Fellas orkester.

Hun fikk også opptre i Vest-Tyskland, Italia, Sverige og Danmark. Hun medvirket i August Mauritzens satiriske fjernsynsprogram ”Seminarr” (1976), sammen med bl.a. Laila Dalseth. Senere var hun med i den norsk-italienske filmen ”Henrys bakværelse” som representerte Norge i Cannes i 1982. Den meste av karrieren ble på denne tiden tilbragt til sjøs, som underholder på cruise med Den Norske Amerikalinje og Holland America Line. Det ble tre jordomseilinger med 90 kjoler i bagasjen - én for hvert show.

I 1986 vendte hun tilbake til Norge, der det ble nye sangoppdrag og CD-innspillinger. I 1990 ble hun underholdningssjef for Jahre Line, og deretter cruise-manager i Color Line. Hun medvirket i ”ARD Wunschkonzert” på tysk TV i 1992, et program som ble sett av titalls millioner mennesker. På norsk fjernsyn medvirket hun i flere ”Da Capo”-programmer, blant annet med Kirsti Sparboe og Nora Brockstedt som sine gjester. I 1996 laget NRK et 30 minutters TV-program om henne, som ble kalt ”Eli Tanja, Havets Dronning”.

Hun vokste opp i Ålesund, og har de siste årene vært bosatt på Kråkerøy.

Medvirker på

Edgar Eklund
Med Venner I Studio - Karusell utøver
2003
Diverse artister
Danse Party
1976
Diverse artister
Popmix 2 utøver
1971