Matched: artister/(.*)

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Elg (Øivind Elgenes)

Født: 13. februar 1958
Også kjent som: Øivind Elgenes + ELG

ELG (Øivind Elgenes) er tekstforfatter, vokalist, gitarist og låtskriver, f. 13.2.1958 i Kristiansund N, best kjent som vokalist i Dance With A Stranger. Han er utstyrt med en usedvanlig kraftig sangstemme som han bruker med innlevende intensitet. Stemmen har vist seg å være ideell for de musikkstilene han liker best, i landskapet til country, gospel, soul, blues og folkrock. Han forsøkte seg tidlig på egen hånd da Dance With A Stranger hadde platepause. I 1997 kom albumet Som første.. Les mer..

ELG (Øivind Elgenes) er tekstforfatter, vokalist, gitarist og låtskriver, f. 13.2.1958 i Kristiansund N, best kjent som vokalist i Dance With A Stranger. Han er utstyrt med en usedvanlig kraftig sangstemme som han bruker med innlevende intensitet. Stemmen har vist seg å være ideell for de musikkstilene han liker best, i landskapet til country, gospel, soul, blues og folkrock. Han forsøkte seg tidlig på egen hånd da Dance With A Stranger hadde platepause.

I 1997 kom albumet Som første gang. Her viste Elg seg fra en ny side med norske tekster og akustisk gitarspill. Produksjonen var gjort i Nidaros Studio med produsentlegenden Bjørn Nessjø. Plata fikk blant annet knallkritikk av Puls som mente Elg hadde gitt ut Norges beste ballade gjennom tidene med låten 'Hørt det før'. Albumet inneholdt også førsteinnspilling av ELG-klassikerne 'Morrasola', 'Gal nok', samt originalversjonen av 'Sammen her på livstid', en innspilling med ELGs gamle venn, Norges første profesjonelle didjedidoospiller, Zotora Nygård. Dette var første gang en didjedidoo var i studio med popmusikk og norsk tekst.

Hans neste albumprosjekt kom i 2000 og var det stikk motsatte. På Remembrance tolket han klassiske romanser fra 1600-tallet og fram til 1950. Han utstyrte selv originallåtene med engelske tekster, akkompagnert av piano, lydkulisser og et kammerorkester. Albumet ble spilt inn på Hagegården Studio i Sverige med Håkan Hagegård som medprodusent, sammen med Grete Helle Rasmussen (piano) og Helge Havsgård Sunde (lydkulisser). Utgivelsen var Norges første crossover-musikkproduksjon (klassisk-jazz-rock) og skapte debatt. Kunne en uutdannet rockesanger synge de klassiske verkene og omskrive de gamle tyske og franske tekstene? Albumet gledet i hvert fall mange og plaget få. Denne produksjonen åpnet også flere nye ører for klassisk musikk.

Parallelt med DWAS' karriere startet Elg allerede i 1988 Folkrock-bandet OnkelTomsHytte. Bandet var i hovedsak en musikalsk lekegrind for senere innspilt materiale. Bandet spilte land og strand i hele Norge. I 2002 startet Elg AkustiskMusikkMaskin. Her var lekegrinden blitt enda mer seriøs. De andre medlemmene var Inge Bævre (gitar) og Eivind Gjelberg (perkusjon). Elg håndterte bassen selv i denne perioden. Musikken var hele tiden nylaget, og spente fra det mer visepregede til drivende blues og soul. Det meste av det egenkomponerte materialet var norskspråklig. Elgs nye lekegrind er ELGband, som egentlig er alt fra et åttemannsorkester til ELGduo.

I 2004 kom soloplaten The Way Life Goes. Grunnet mediastorm rundt 0,2 gram fra Amsterdam, ble denne produksjonen drept i fødselen. Men Elg jobbet ufortrødent videre og kom tilbake igjen.

I 2010 kom ELGs album STORM. Denne og påfølgende STORMtur ble veldig godt mottatt blant presse og publikum. Mye tydet på at ELG nå hadde funnet en klangbunn hos et lyttende nytt publikum over hele landet.

I 2013 kom et nytt album, LuckyOne, som består av ELG-låter med engelske tekster, skrevet i samarbeid med mangeårige kollega Jeffrey A. Wasserman. Bassist Sveinung Hovensjø, trommeslager Eivind Gjelberg, ELGs låter, akustiske gitar og unike stemme utgjør, sammen med Ronni Le Tekrø på diverse gitarer, selve kjernen på dette albumet. Hele produksjonen er gjort i StudioStudio på Toten. Med sine yppelige kritikker har LuckyOne ytterligere befestet ELGs posisjon som en fremtredende rocker og utøvende musiker.

Medlem i

Dance With A Stranger Vokal, låtskriver

Medvirker på

ELG
Lucky One
2013
ELG
Lucky One
2013
Too Far Gone
20 År
2013
Diverse artister
Frelsesarmeen. 10 år med Frelsesarmeens JuleCD komponist;tekstforfatter
2011
ELG
Storm komponist;tekstforfatter
2010
ELG
Gud hjelp mæ hjæm
2010
Åge Sten Nilsen
Glamunition vokalist
2009
Dance With A Stranger
Everybody needs a friend : The Very Best Of Dance With A Stranger tekstforfatter
2007
Nils H. Gullsvåg, Vega songlag
De glade sangeres jul tekstforfatter
2006
Kor- 90
The Soul of Christmas tekstforfatter
2004
ELG
The Way Life Goes
2004
Camilla Maria
Diving with Dionysos utøver
2004
ELG, Grete Helle Rasmussen, Helge Havsgård Sunde
Remembrance utøver
2000
Dance With A Stranger
Happy Sound tekstforfatter
1999
Dance With A Stranger
Heaven's Here Tonight tekstforfatter
1999
Dance With A Stranger
Happy Sounds tekstforfatter
1999
Jørn Hoel
Let's do It
1998
Dance With A Stranger
Everyone Needs a Friend (1998 Jubileumsversjon) tekstforfatter
1998
Dance With A Stranger
Best of Dance with a Stranger tekstforfatter
1997
Gamle Kongsberg Akkband
I Stemning tekstforfatter
1997
ELG
Som 1. gang
1997
Dance With A Stranger
Running out of Time tekstforfatter
1997
Bretteville
In Time tekstforfatter
1996
Terje Tysland
For ett mas! - det beste - på godt og vondt utøver
1996
The Source
The Source: Of Christmas del-bidragsyter;utøver
1995
Dance With A Stranger
Unplugged Hits! tekstforfatter
1994
Dance With A Stranger
Look What You've Done komponist;tekstforfatter
1994
Dance With A Stranger
Atmosphere tekstforfatter
1991
Dance With A Stranger
Let Go tekstforfatter
1991
Diverse artister
Netter i Romania utøver
1990
Valeriu Sterian
Netter i Romania / Nopti
1990
Dance With A Stranger
To tekstforfatter;vokalist
1989
Hege Schøyen, Viggo Sandvik
Viggo og frua
1989
Diverse artister
Sebastian's Skatten på Sjørøverøya
1988
Dance With A Stranger
Dance With A Stranger tekstforfatter
1988