Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Elephant9

Dannet: 2006
Fra: Oslo

Rune Grammofon har siden 1998 vært et av de viktigste norske selskapene for mer eksperimentell musikk. Den aller første utgivelsen på selskapet var med Supersilent, der keyboardisten Ståle Storløkken var et av medlemmene. I 2006 startet han Elephant9 med Nikolai Hængsle Eilertsen (bass) og Torstein Lofthus (trommer). Deres første utgivelse var ”Dodovoodoo” i 2008, også denne på Rune Grammofon. ”Walk The Nile” (2010) vant Spellemannprisen for jazz-kategorien. Storløkken samarbeidet i 2012 med Motorpsycho på.. Les mer..

Rune Grammofon har siden 1998 vært et av de viktigste norske selskapene for mer eksperimentell musikk. Den aller første utgivelsen på selskapet var med Supersilent, der keyboardisten Ståle Storløkken var et av medlemmene. I 2006 startet han Elephant9 med Nikolai Hængsle Eilertsen (bass) og Torstein Lofthus (trommer).

Deres første utgivelse var ”Dodovoodoo” i 2008, også denne på Rune Grammofon. ”Walk The Nile” (2010) vant Spellemannprisen for jazz-kategorien. Storløkken samarbeidet i 2012 med Motorpsycho på den kritikerroste ”The Death Defying Unicorn”. Samme år ga Elephant9 ut albumet ”Atlantis”, der de var forsterket med den svenske gitaristen Reine Fiske. Fiske, som til vanlig spiller i Dungen, var også sentral på Motorpsychos 'Still Life With Egg Plant' i 2013.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.