Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

El Caco

Dannet: 1998
Også kjent som: Cake

Hardrockband fra Lillestrøm, bestående av Øyvind Osa (bass, vokal), Fredrik Wallumrød (trommer) og Anders Gjesti (gitar). Bandet ble dannet under navnet Cake i 1998, men debuterte som El Caco i 2001 med albumet Viva på Black Balloon Records – sterkt inspirert av såkalt stoner-rock i skolen etter amerikanske band som Kyuss, Monster Magnet og Fu Manchu. Albumet fikk rosende omtale i de internasjonale tidsskriftene Kerrang! og Metal Hammer, og trioen fikk en rekke spillejobber i Europa – med oppvarming.. Les mer..

Hardrockband fra Lillestrøm, bestående av Øyvind Osa (bass, vokal), Fredrik Wallumrød (trommer) og Anders Gjesti (gitar). Bandet ble dannet under navnet Cake i 1998, men debuterte som El Caco i 2001 med albumet Viva på Black Balloon Records – sterkt inspirert av såkalt stoner-rock i skolen etter amerikanske band som Kyuss, Monster Magnet og Fu Manchu. Albumet fikk rosende omtale i de internasjonale tidsskriftene Kerrang! og Metal Hammer, og trioen fikk en rekke spillejobber i Europa – med oppvarming for Nebula på deres europaturné i 2002 som høydepunkt.

Oppfølgeralbumet Solid Rest (2003) var produsert av Daniel Bergstrand (Meshuggah, In Flames), og El Caco utvidet det Black Sabbath-inspirerte stoner-uttrykket med mer moderne, variert og tyngre hardrock. Samme år ble trioen sendt ut på norgesturné av Rikskonsertene, og ble nominert til Alarmprisen 2004 i metallkategorien.

Albumet The Search (2005), hvorfra låten «Substitute» ble en hit. For albumet vant de Alarmprisen 2006 i klassen heavy metal og ble nominert til Spellemannprisen 2005 i klassen metall.

I 2007 ble opprinnelig trommeslager Thomas Fredriksen erstattet av Fredrik Wallumrød.

El Caco ble nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen metall for albumet Hatred, Love & Diagrams.

Medlemmer

Anders Gjesti Gitar
Fredrik Wallumrød Trommer
Thomas Fredriksen Trommer (1999 - 2007)
Øyvind Osa Bass, vokal