Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Eivind Sigurdsson Berg

Født: 1892
Død: 1983
Også kjent som: Eivind Berg
Fra: Valle

Eivind Sigurdsson Berg bodde i Berg i Valle. Han var bonde, urmaker og rosemaler og hadde lært å spille fele av Knut Jonsson Heddi. Fra tidlig i 1920-årene ble han med i Frikirken i Valle, samtidig med at det pågikk en stor vekkelsesbølge over området. Etter dette reiste han rundt som forkynner i bygdene i Agder. Det som gjorde Berg kjent var sangen med eget akkompagnement av hardingfele. Han var banebrytende ved at han var den første som satte hardingfele.. Les mer..

Eivind Sigurdsson Berg bodde i Berg i Valle. Han var bonde, urmaker og rosemaler og hadde lært å spille fele av Knut Jonsson Heddi.

Fra tidlig i 1920-årene ble han med i Frikirken i Valle, samtidig med at det pågikk en stor vekkelsesbølge over området. Etter dette reiste han rundt som forkynner i bygdene i Agder.

Det som gjorde Berg kjent var sangen med eget akkompagnement av hardingfele. Han var banebrytende ved at han var den første som satte hardingfele og salmesang sammen - før hans tid var dette helt utenkelig. Han hadde en god stemme, og ble ofte brukt på møter. Fra 50-årene gjorde NRK flere opptak med Berg, og disse ble ofte sendt i folkemusikkprogram i NRK.