Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Egil Monn-Iversen

Født: 14. april 1928
Død: 7. juli 2017
Også kjent som: Egil Ragnar Monn-Iversen
Fra: Oslo

Egil Ragnar Monn-Iversen, f. 14.4.1928 i Oslo, musiker, komponist, arrangør, kapellmester og produsent (plater, film og teater). Monn-Iversen er utdannet ved Musikkkonservatoriet i Oslo og hos blant andre Robert Levin, Sverre Bergh og Rolf Holger. Han ble gift med Sølvi Wang i 1951. Han var aktiv som jazzmusiker i Oslo på 40- og 50-tallet, og hadde egne grupper, fra sekstett til storband. Han er første gang navngitt som arrangør ved plateinnspillinger i 1950, da Egil Monn-Iversens.. Les mer..

Egil Ragnar Monn-Iversen, f. 14.4.1928 i Oslo, musiker, komponist, arrangør, kapellmester og produsent (plater, film og teater). Monn-Iversen er utdannet ved Musikkkonservatoriet i Oslo og hos blant andre Robert Levin, Sverre Bergh og Rolf Holger. Han ble gift med Sølvi Wang i 1951.

Han var aktiv som jazzmusiker i Oslo på 40- og 50-tallet, og hadde egne grupper, fra sekstett til storband. Han er første gang navngitt som arrangør ved plateinnspillinger i 1950, da Egil Monn-Iversens ensemble akkompagnerte Sølvi Wang og Arve Opsahl på «Music, Music, Music». Han ledet Musica Populærorkester i «Vinterleksmarsjen 1952»/«På nøyt­ralitetsvakt» (1951). Han gjorde alle Sølvi Wangs tidlige innspillinger for HMV (1950–51) og deler av hennes innspillinger for Philips (1955–56).

Hovedinnsatsen som arrangør og kapellmester de første årene var for NERA på etikettene Musica (1950–56) og RCA (1956–57), der han gjorde rundt 250 innspillinger. Etter mal fra samtidens britiske og amerikanske jazz- og «lettmusikk»-arrangører, som Robert Farnon, Axel Stordahl, Paul Weston, Gordon Jenkins og Nelson Riddle og Thore Ehrling i Sverige, skapte han sitt eget orkestersound med stor besetning og sterkt utvidet rytmeseksjon, ofte med norskklingende særpreg. Han fornyet Jens Book-Jenssens musikalske uttrykk på nær 100 innspillinger, en del samlet på Book'n (1967), og var arrangør på drøyt 50 innspillinger for Nora Brockstedt fra hennes solodebut i 1953.

Tolv av disse er inkludert på samlingen Tango for to (1995). I tillegg spilte han inn med blant andre Frank Weylert, Inger Jacobsen, Anders Saus, Kurt Foss og Reidar Bøe og Peder Alhaug. 50-tallsarrangementene hans representerer et av de aller største kvalitetshopp i norsk populærmusikks historie, fra relativt primitive småensembler og spinkelt operettesound eller trekkspillkomp til et lydbilde som kunne konkurrere med platene til tidens største internasjonale stjerner, som Frank Sinatra, Doris Day, Ella Fitzgerald og Peggy Lee. Grunnleggende er også den orkestrale formen han ga de første innspillingene av Thorbjørn Egners sanger.

I 1951 stiftet han, Sølvi Wang, Nora Brockstedt, Per Asplin, Fredrik Conradi og Oddvar Sanne sangkvintetten The Monn Keys, som raskt ble populære og gjorde rundt 30 innspillinger med fine vokal- og orkesterarrangementer og Erik Diesens revypregede tekster fra 1951–56.

Gruppen ble kvartett fra ca. 1956, da Arne Bendiksen erstattet Brockstedt og Conradi. I 1957 startet han og kvartetten Egil Monn-Iversen A/S. Selskapet omfattet plateutgivelser på etikettene Triola, Karussell, Nor-Disc og Forum, musikkforlag, konsertbyrå, jukebokser og etter hvert også revy- og filmproduksjon, og ble raskt landets største. I 1959 sto de for 23 % av omsetningen i musikkbransjen. Her gjorde Monn-Iversen et tjuetalls singler og 15 EP-er med The Monn Keys. De mest kjente er samlet på The Monn Keys (1963), mens Monn-Iversen bare har ansvaret for vokalarrangementene på den engelskspråklige Here Are The Monn Keys (1961).

Monn-Iversen sto også for de enkelte gruppe­medlemmenes soloutgivelser og et stort antall innspillinger med Wenche Myhre, Elisabeth Granneman, Magnus Samuelsen, Åse og Børt-Erik Thoresen, Bjørg & Per Gunnar på Triola, Nora Brockstedt på Karussell og Ivar Medaas på Nor-Disc. Han fulgte aktivt med i samtidens mer sofistikerte poprytmer, og hans arrangement for Wenche Myhre i Phil Spector-stil av Arne Bendiksens «La meg være ung» (1964), var banebrytende i norsk pop. Samtidig ble det gjort et stort arbeid med innspilling av norsk klassisk musikk og en del «ny» musikk, delvis på etiketten Forum.

Da The Monn Keys ble oppløst i 1964, solgte Monn-Iversen, Asplin og Wang sine andeler til Arne Bendiksen, som drev selskapet videre som Arne Bendiksen A/S. Egil Monn-Iversen har siden den gang ikke hatt noen formell posisjon i den kommersielle delen av platebransjen. Mesteparten av innsatsen på plate fra 1964 er gjort for Polydor, senere Polygram og Universal.

Fra tidlig på 50-tallet ble Monn-Iversen hyppig brukt som arrangør i NRK, både for mindre ensembler og Kringkastingsorkesteret i radioserier som Det ligger i luften, Lån oss øre og Slagerparaden, alle med The Monn Keys som sentrale utøvere. Da TV kom, utvidet han posisjonen med serier som fjernsynsutgaven av Slagerparaden, Lommeoperettene, Prospektkortene, de norske Grand Prix-finalene og utallige TV-show gjennom drøyt fire tiår. Han ble fast tilknyttet NRK som musikalsk konsulent i 1964. På 80- og 90-tallet var han noe mindre aktiv i radio og TV, og tro bare til ved spesielle anledninger, som OL på Lillehammer og EuroSong i 1986 og 1996. Svært mange sentrale arrangører og musikere som har etablert seg etter ham, har gjort det via ham.

Han har vært sentral som komponist fra tidlig på 50-tallet, men han har aldri prøvd seg som popkomponist, og har bare deltatt i Melodi Grand Prix som arrangør og dirigent. Han har imidlertid skrevet en mengde leilighetsmusikk for radio og TV, som musikken til TV-seriene Fleksnes fataliteter (1972), seriene om Brødrene Dal (1979, 1982), Rød snø (1985), Fredrikksons fabrikk (1990 og 1994), Vestavind (1994), Nr. 13 (1999) og Soria Moria (2000).

Han er den suverent mest produktive norske filmkomponisten, med 62 filmer i perioden 1952–94. Hans særpreg er å kunne tilpasse seg nesten enhver handlingsmessig setting og alle typer fortellerteknikk, og ved bevisst å bruke et jazzinspirert uttrykk, særlig i de mindre ensemblene som spiller i mange av komediene, der hans evne til humoristisk kommenterende komposisjon slår ut i full blomst.

Det hører også med at han har skrevet musikk til en rekke filmer som ikke hører hjemme i lettgenren. I en særstilling står den improviserende musikken med mindre besetninger til Line (1961, Filmkritikerlagets pris), Tonny (1962) og Skrift i sne (1966). Andre sentrale filmer er Peter Van Heeren (1957), Vildanden (1963), Før frostnettene (1966), Det største spillet (1967), Brent jord (1969), Bobbys krig (1973), Fru Inger til Østråt (1974) og Øyeblikket (1977). Musikken befinner seg ofte i grenselandet mellom symfonisk nasjonal stil, jazz og samtidsmusikk, men det sterkt norske og typisk Monn-Iversenske er alltid umiddelbart gjenkjennelig. Det er han også i sin symfoniske musikk til resitasjon av Liv Ullmann på Fra Profeten (1978).

Monn-Iversens produksjonsselskap EMI A/S (ikke til å forveksle med plateselskapet med samme navn) har produsert drøyt 20 av de filmene han har skrevet musikken til. En rekke filmmelodier er utgitt på plate. Til de første hører «På den gyldne middelvei» (tekst Erik Diesen) fra Brudebuketten (The Monn Keys, 1953) og «Vinter i eventyrland» (tekst Erik Diesen) og «Man må tute med de ulve som er ute» (tekst Gunnar Kaspersen) fra Troll i ord (The Monn Keys og Ib Schønberg, 1954). Det finnes EP-plater med sanger og enkelte instrumentale innslag fra 5 Loddrett (Ingerid Vardund og Henki Kolstad, 1958), Et øye på hver finger (1961), Stompa, selvfølgelig (Gisle Straume, 1963), Operasjon Sjøsprøyt (tekster Bias Bernhoft/Bjørn Sand, sang Wenche Myhre, Arve Opsahl, 1964), Stompa forelsker seg (tekster Alfred Næss, sang Kirsti Sparboe og Grynet Molvig, 1965), Skjær i sjøen (tekster Bjørn Sand, sang Solfrid Heier, 1965) og Hurra for Andersens (tekster Alfred Næss, sang Wenche Sandnæs og Arve Opsahl, 1966).

På singler finnes tittelmelodien fra Operasjon Løvsprett (The Monn Keys, 1962), «Himmel og hav» og «Morsevisa» (tekster André Bjerke) fra Himmel og hav (Nora Brockstedt og Rolf Just Nilsen, 1966), «Le Selv» og tittelmelodien (tekster Alfred Næss) fra Mannen som ikke kunne le (Wenche Myhre, 1968), «Frossen vals» og tittelmelodien (tekster Klaus Hagerup) fra Døden i gatene (Grynet Molvig, 1970) og «Marves siste sang» (tekst og sang Rolv Wesenlund, 1974) fra Den siste Fleksnes. LP-plater finnes fra Balladen om Mestertyven Ole Høiland (1970) og Reisen til Julestjernen (1977), der Hanne Krogh synger hans «Sonjas sang til julestjernen». Det vakre temaet fra Elskere (1963) ble plystret av Arne Bendiksen i filmen, men finnes på plate med Sigmund Groven (1975) og som Hav og himmel (tekst Jan Vincents Johannessen) på Wenche Myhres Din drøm er min (1995). 15 filmkomposisjoner finnes på Norske Filmklassikere (1993).

Helt fra tiden som kapellmester (1953–59) og sjef (1959–63) på Chat Noir har Monn-Iversen skrevet scenemusikk i de forskjelligste former. Revynumrene «Gløtt av Norge» (tekst Einar Schanke) og «Apekattene» (tekst Alfred Næss) ble innspilt med The Monn Keys i 1959. Etter gjennombruddet som arrangør av større teaterverker med Trost i Taklampa av Alf Prøysen og Finn Ludt, ble han midt på 60-tallet fast kapellmester og musikalsk ansvarlig ved Det Norske Teatret. Viktigst er den imponerende rekken originalskrevne musikaler. Noen av disse begynner å få klassikerstempel og er tatt opp igjen av flere teatre. Det første, mer operettelignende forsøket var Fifty-Fifty (tekst Jørn Ording, Øyvind Vennerød), spilt på Centralteatret, og samlet i et potpurri på EP i 1957 med Nora Brockstedt, Jens Book-Jenssen og The Monn Keys. I 1956 skrev han sanger (til tekster av Egner) til Astrid Lindgrens Karlsson på taket.

I 1972 innledet Monn-Iversen og Harald Tusberg et samarbeid med musikaldramatiseringer av sentrale litterære klassikere. Den første, mest kjente og populære, var Johan Falkbergets Bør Børson (Det Norske Teatret, 1972, filmatisert 1974, Spellemannpris), der han med hell blandet klassisk amerikansk musikalstil med norsk folketone- og gammeldanspreg. «Børs Song», «Wienerbrødtango», «Æ kjinne en kar» og «Omforlatels O. Z. Bentzen» ble nesten slagere. En betydelig suksess var også mesterverket Oskar Braatens Ungen (1973, filmatisert 1974), der Carsten Byhring og Harald Heide Steen (senior) var gresk kor i en fortellende gjennomgangsmelodi i skillingsvisestil. Andre kjente sanger fra Ungen er «Julius», «Småfolk», «På andre sia a ælva» og «Drømmen om morradan».

Monn-Iversen og Tusberg har også skrevet Tørres Snørtevold (1975), etter Kiellands Jakob, oppført på Rogaland Teater og Oslo Nye Teater. Deres siste samarbeid var Ludvig Holbergs Den Stundeslause (Det Norske Teatret 1993, CD 1994), som musikalsk sprer seg fra barokk til rap i nesten gjennomkomponert Sondheim-inspirert stil, men uten den helt store publikumsappellen.

Videre har Monn-Iversen skrevet musikal med Tormod Skagestad over Holbergs Jeppe (Det Norske Teatret 1976), med tilknytning til slåtter og stev og hyppig bruk av kirketonearter. Med Egil Teige skrev han den mer operettepregede TV-musikalen Jakob Von Tyboe (1990) etter Holbergs komedie. Til tekster av Runar Borge har han gjort musikalversjoner av folkekomedien Brørne Østermanns Huskors (Det Norske Teatret 1992) og farsen Charlies Tante (Det Norske Teatret 1994), som ble oppført i bokmålsversjon på Chateau Neuf i 1995 og vist i TV. Han har også skrevet musikk til en musikalversjon av det klassiske danske folkelystspillet Styrmand Karlsen (tekst Flemming Jensen og Henrik Lund), oppført i København 1990. Kjøpmannen i Venezia (Teatret Vårt 1999), skrevet sammen med Edvard Hoem etter Shakespeares skuespill, er et dristig, men nok ikke helt vellykket forsøk i mer operatisk form.

Egil Monn-Iversen har hatt så stor betydning for det norske musikalmiljøet at han må sies å ha skapt det egenhendig, selv om han kreditterer teatersjef Tormod Skagestad for initiativet. Gjennom sitt virke på Det Norske Teatret har han brakt norsk musikalekspertise opp på et internasjonalt nivå, samtidig som han har popularisert formen via sterk presentasjon i TV, ikke minst i den påkostede serien Musikkspill (ca. 1980), der Sølvi Wang, Lasse Kolstad, Inger Lise Rypdal og Øystein Wiik utgjorde kjernen av artister som fremførte internasjonale genrehøydepunkter i norsk språkdrakt.

Han har også virket som musikalsk konsulent ved oppsetninger på de fleste andre større norske scener, og har vært sentral i utviklingen av norske musikalartister fra Sølvi Wang, Lasse Kolstad og Rolf Just Nilsen til Yngve Gåsøy og Kåre Conradi. Han arrangerte musikken til Knut Skodvin/Gunnar Staalesens musikal Knut Gribb tar Bergenstoget (Den Nationale Scene 1986). Nesten like viktig har han vært i Sverige, med Sharon Dyall (West Side Story, Hair, A Chorus Line) og Carola og Tommy Körberg (The Sound Of Music, 1995) som viktige utøvere.

Fra 1984 har han drevet eget privat produksjonsselskap som har spilt musikaler og komedier på Chateau Neuf, og han har brakt med seg instruktørene og koreografene Runar Borge og Marianne Skovli og den altfor tidlig avdøde scenografen Svein Lund Roland til vellykkede oppsetninger i Sverige og Danmark. Fra 1997 er han teatersjef ved Chinateatern i Stockholm. Monn-Iversen har vært leder for Norsk Konsertdireksjon, og han har sittet i flere råd, bl.a. i Arbeiderpartiets Kulturutvalg og i Norsk Kulturråds musikkutvalg og redaksjonskomité for Klassikerserien, en plateserie som etter hvert omfatter det meste av viktig klassisk norsk musikk. Fra 1981 til 1996 var han styreformann for Den Norske Opera.

Monn-Iversen har også satt musikk til lyrikk av Alf Prøysen («Vise for gærne jinter», «Alma Asosiala», «Trassvisa hennes Tora») og Erik Bye («Vise i vinterlys»). Hans tonesettinger av Jakob Sande finnes på Jakob Sande & Jon Eikemo – trur eg (1991). «Boston» og «Skopusseren» til tekster av Otto Nielsen er innspilt med The Monn Keys (1956). Mari Maurstads og Kari Stokkes CD Viser for gærne jinter (1990) er den eneste plateutgivelsen med bare Monn-Iversens sanger, men han er også godt representert på Det beste fra Musikkspill i Norge (1995).

Etter at han sluttet som platedirektør, har han stort sett gjort plateinnspillinger av egne musikaler eller utenlandske musikaler som han har hatt ansvaret for på norske og svenske scener, i tillegg til Lykkeland (1982), soundtracket fra den påkostede TV-serien om Ernst Rolf. Han har også arrangert enkelte LP/CD-plater med norske artister, blant annet flere av Per Asplins barneplater, Tre i parken (Kirsti Sparboe, Oddvar Sanne og Arne Bendiksen, 1968), Serenade (Kirsti Sparboe, 1977), Dag Frølands Klovnerier (1979), Wenche Myhres Din drøm er min (1995) og rekordselgeren Glade jul (1987) med Sissel Kyrkjebø.

Egil Monn-Iversen er utvilsomt norsk kulturlivs mest markante maktfigur og blir ofte fremstilt som gudfar eller blekksprut. Til tider brukes navnet hans, stort sett urettferdig, til å skremme profesjonalitet inn i unge artister og musikere («Hvis Monn-Iversen ikke synes du er bra nok, så er du arbeidsløs!»). Han understreker nok dette bildet med å fremstå som en fåmælt og egentlig litt sjenert sfinks når han en sjelden gang uttaler seg, knapt og konsist, i radio eller TV, men fra tid til annen har han, med stenansikt, fortalt hylende morsomme teaterhistorier på TV, og er observert smilende ved flere anledninger.

Han har en enorm faglig kunnskap i et utrolig vidt musikalsk spekter, en sjelden nese for talent og kunnskap hos mennesker han møter på sin vei, en like sjeldent utviklet hukommelse for navn og ansikter, og kanskje mest av alt en henimot uovertruffen arbeidskapasitet. Ettertiden vil trolig glemme legenden om sfinksen og konsentrere seg om kvaliteten av innsatsen gjennom et halvt hundreår.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

The Monn Keys Kapellmester (1948-1964)

Medvirker på

Inger Lise Rypdal, Viggo Sandvik
Prøysen og øss
2014
Diverse artister
Tidenes Beste Julebarneplate 2
2012
Diverse artister
Tidenes Beste Juleplate 1
2012
Heidi Gjermundsen Broch
Blåøyd jævel komponist
2011
Hanne Krogh, Tre Tenorer
Vår julekonsert komponist
2011
Oslo Soul Children
Julestjerne komponist
2011
Gutta På Skauen
Vinterlys komponist
2010
Frøydis Grorud, Torun Eriksen
Sanger om glede og fred komponist
2010
Knut Anders Sørum
Prøysen komponist
2010
Silje Nergaard
If I Could Wrap Up a Kiss komponist
2010
Ole Edvard Antonsen
Desemberstemninger komponist
2009
Pust
Kry komponist
2009
Anne Lande, Per Husby
Helt nær komponist
2009
Kongelige Norske Marines Musikkorps
Der det er vann er det båter komponist
2008
Nidarosdomens Guttekor
I Wish komponist
2008
Malin
Malin's jul komponist
2006
Anne Lande, Per Husby
Sakte sanger komponist
2006
Sissel Kyrkjebø
Sissel : De beste 1986-2006 arrangør;dirigent
2006
Anne Severinsen, Ole Hoff
En enkel huskonsert komponist
2006
Kristin Bringaker Kleppa
Det vakraste bilde: Ein hyllest te Erik Bye komponist
2005
Arild Sandbakken, Karin Andreassen
Prøysen som romanse komponist
2005
Kåre Conradi
God dag komponist
2005
Sigurd Køhn
This Place komponist
2005
Maria Arredondo
Min Jul komponist
2005
Ann Kristin Aannerud
Mitt hjerte er ditt - en levende Prøysen konsert komponist
2005
Thorbjørn Egner
Folk og røvere i Kardemomme by arrangør;dirigent
2004
Maj Britt Andersen
Dørstokken heme komponist
2004
Sigmund Groven
Here, there and Everywhere arrangør
2004
Arne Bendiksen
En kjuagutt fra Bergen arrangør
2004
Diverse artister
Maiden Voyage
2003
The Monn Keys
Assortert arrangør
2003
Alf Cranner
50 Beste fra 40 år komponist
2003
Erik Bye
Støv og stjerner komponist
2003
Kringkastingsorkestret KORK
Tono - 75 år for Musikken - Fremtiden er Uhørt komponist
2003
Finn Eriksen
Sydover komponist
2002
Jens Gunderssen
Gamle og nye viser arrangør;dirigent
2001
Christian Eggen, Oslo Sinfonietta
Norges Musikkhistorie - Bind 5 arrangør
2001
Einar Iversen, Svein Christiansen, Tine Asmundsen
Seaview komponist
2001
Arild Hognes, Ranheim Musikkforening
Promenadekonsert - Ranheim Musikkforening 90 år komponist
2001
Tove Ramlo
Ledig komponist
2001
Jens Harald Bratlie
Norges Musikkhistorie - Bind 4 dirigent
2000
Strømmen Trekkspillklubb
Arrangert Gammeldans del-bidragsyter;komponist
2000
Rolf Just Nilsen
De Beste av Rolf Just Nilsen komponist
2000
Sangverket
Det fins så mange drømmer ... komponist
2000
Hanne Krogh
God Jul! - Hannes Beste Julesanger komponist
2000
Diverse artister
Tande-P - Mine favoritter komponist
2000
Folk & Røvere
Oslo komponist
1999
Håkon Paulsberg
Jinter komponist
1999
Diverse artister
Sugar - fra oppsetningen på Chateau Neuf arrangør
1999
Diverse artister
Nordmenn Er Gale!
1999
Hilde Bekkevold
Kjærringkjeft og pikekyss komponist
1998
Haakon Omejer Sørlie
En Reise I Europeisk Julemusikk komponist
1998
Einar Gerhardsen, Reidar Hirsti
Jubileumsalbum
1997
Øystein Wiik
West End Favoritter - 20 Musical År dirigent
1997
The Tables
Kjære alle sammen komponist
1997
Holger Gulbrandsen, Østensjø Janitsjar
Østensjø Janitsjar komponist
1997
Rolv Wesenlund
Jubileumskavalkade
1996
Hanne Krogh
Julestjerner komponist
1996
Sagene Janitsjarkorps, Tom Skjellum
Til... Sagene Janitsjarkorps komponist
1996
Bare Egil Band
Absolutt ikke bare Egil band dirigent
1996
Øystein Wiik
Det er Jul arrangør
1996
Arve Opsahl
Jubeljubilaren komponist
1996
Bare Egil Band
Sko dirigent
1996
Carola, Tommy Körberg
The Sound of Music dirigent
1995
Song og spelkorlaget av 8. mars & søn
Song og Spelkorlaget av 8. Mars komponist
1995
Sissel Kyrkjebø
Glade jul arrangør
1995
Royal Garden Jazzband
Jubilee! 1955-1995 komponist
1995
Diverse artister
Norske Film Slagere
1995
Wenche Myhre
Din drøm er min komponist
1995
Kirsti Sparboe
Ikke stå og frys - 46 Høydepunkter komponist
1995
Nora Brockstedt
Tango for to - 50 innspillinger fra 50 år arrangør
1995
Candiss, Grete Wennes
Viser fra gærne jenter komponist
1994
Linda Jahre Wium
Linda 1 komponist
1994
Klæbu Spelmannslag
Varetelling ved 20-års Jubileet 1994 komponist
1994
Anders Rogg
Where Waves Come to Die komponist
1994
Per Asplin
Hei Alle Barn - Gøy Med Per Asplin komponist
1993
Diverse artister
Norske Filmklassikere
1993
Nora Brockstedt
Alf Prøysen tolket av Nora Brockstedt komponist
1993
Wenche Myhre
La meg være ung - Komplett 1960-1965 komponist
1993
Brynjar Hoff
With Love komponist
1992
Hydrokoret
Rødt, hvitt og blått komponist
1992
Jannicke Irwin Abrahamsen
Barnas jul 2 komponist
1992
Arne Kvalø, Stor-Oslo Hv-02 Musikkorps 1992
Under ny fane komponist
1992
Diverse artister
Annie dirigent
1991
Jon Eikemo
Jacob Sande & Jon Eikemo ... trur eg komponist
1991
HM Kongens Gardes Musikkorps, Ivar Andresen
HM Kongens Gardes Musikkorps komponist
1991
Norges Nasjonale Ungdomskorps
Norges Nasjonale Ungdomskorps (NNUK) komponist
1990
Kari Stokke, Mari Maurstad
Viser for Gærne Jinter
1990
Tango For 3
Tango for 3
1990
Sissel Kyrkjebø
Soria Moria arrangør;dirigent
1989
Sigmund Groven
Sigmund Groven komponist
1987
Diverse Artister
Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen / Thorbjørn Egner arrangør
1987
Sissel Kyrkjebø
Glade jul arrangør
1987
Nick Borgen
La musikken leve arrangør
1984
Wenche Myhre
Vi lever arrangør
1983
Hanne Krogh
Julens Vakreste komponist
1983
Britt Langlie
Piaf
1981
The Aller Værste!
Materialtretthet dirigent
1980
Sverre Kjelsberg, Tage Löf
Kära syster
1980
Kari Stokke
Kari Stokke komponist
1979
Dag Frøland
Klovnerier - Et grånende vidunderbarn dirigent
1979
Diverse Artister
Så lenge skuta kan gå: bygd på Evert Taubes viser. arrangør
1979
Diverse artister
Speider .. si det med toner komponist
1978
Thorbjørn Egner
Folk og røvere i Kardemomme by arrangør
1977
Diverse artister
Reisen til Julestjernen - eventyrfortelling med utdrag fra filmen basert på Sverre Brandts skuespill komponist;utøver
1977
Diverse artister
Tema Fra Juster - Filmen 'Skraphandlerne' / Tema Fra Wesenlundfilmen 'Den Siste Fleksnes'
1975
Diverse Artister
Ungen
1973
Diverse Artister
Bør Børson jr.
1972
Alf Cranner
Almuens opera
1970
Lasse Kolstad, Sølvi Wang
Spelemann På Taket = 'Fiddler On The Roof'
1968
Kringkastingsorkestret KORK, Øivind Bergh
Light Music From Norway, vol. 6 komponist
1967
Diverse artister
Morsevise / Himmel og hav
1967
Grynet Molvig, Kirsti Sparboe
Stompa forelsker seg
1966
Børt Erik Thoresen
Hei huskom i hei: Børt Erik synger folkeviser komponist
1966
Sølvi Wang
Ingen blomster til meg / Far cha cha arrangør
1961
The Monn Keys
Milk shake / Swingin' shepherd blues
1960
Thorbjørn Egner
Kasper Og Jesper Og Jonatan
1957
Nora Brockstedt
Ja, hvorfor det? / Hvorfor kysser alle Solveig?
1954
The Monn Keys
Solskinn ombord / Zing, Zing, Zoom Zomm dirigent
1951