Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

E-76

Dannet: 1981
Fra: Vinje

Folkrockband fra Telemark, startet i 1981. Ved siden av å spille i band, har medlemmene så forskjellige jobber som geitebonde, sauebonde, snekker, kommunearbeider, komponist og frilansmusiker. E-76 satser på eget materiale, der tekstene som regel er hentet fra historier i nærmiljøet. De fikk P2s musikkpris i 1995 med begrunnelsen at de var fine ambassadører for saftige, humoristiske musikk-kommentarer om aktuelle samfunnsproblem, fremført på telemarksdialekt. Selv kaller de musikken sin bygderock med telehiv. Det opprinnelige E-76.. Les mer..

Folkrockband fra Telemark, startet i 1981. Ved siden av å spille i band, har medlemmene så forskjellige jobber som geitebonde, sauebonde, snekker, kommunearbeider, komponist og frilansmusiker. E-76 satser på eget materiale, der tekstene som regel er hentet fra historier i nærmiljøet. De fikk P2s musikkpris i 1995 med begrunnelsen at de var fine ambassadører for saftige, humoristiske musikk-kommentarer om aktuelle samfunnsproblem, fremført på telemarksdialekt. Selv kaller de musikken sin bygderock med telehiv.

Det opprinnelige E-76 var veien som gikk gjennom indre Telemark over Haukeli til Vestlandet (denne veien heter nå riksvei 11). Det var således helt naturlig for bandet å selge sine tre første CD-er fra slakterbilen til pølsemaker og keyboardist Knut Martin Edland. Mer enn 20 000 plater ble solgt på denne måten, før gruppen fikk kontrakt med Tylden & Co. og ble koblet med produsent Kai Robøle.

E-76 mottok Vinje kommunes kulturpris i 2002.

Fire av medlemmene har vært med siden starten: Georg Hagen (vokal, gitar), Nils Ole Lien (vokal, gitar), Edvin Loftsgarden (vokal, gitar) og Oddmund Vågslid (trommer). Helge Olav Ellingsen (bass) og Oddbjørn Aase (keyboards) ble medlemmer i 1999, da Knut Martin Edland sluttet for å konsentrere seg om yrket som pølsemaker og helikopterpilot. Loftsgarden og Hagen deler på å komponere det meste av gruppens materiale.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Edvin Loftsgarden Vokal, gitar, munnspill
Georg Hagen Vokal, gitar, perkusjon
Helge Ellingsen Bass, kor (1999 - )
Knut Martin Edland Keyboards ( - 1999)
Nils Ole Lien Vokal, gitar, kor
Oddbjørn Aase Tangenter, kor (1999 - )
Oddmund Vågslid Trommer

Utgivelser (singel/EP)

E-76
Mesta
2008
E-76
Ungkarsfestival
2004
E-76
Forbaska gjirugknark
1996
E-76
Byturen
1996

Medvirker på

Diverse artister
Country & Dans
2018
Diverse artister
Grisefest
2007
Diverse artister
La Det Swinge
2002
Diverse artister
Full Fart I Dur Og Moll
2002
Diverse artister
96% Låvedans
2001