Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Downers

Dannet: 1985
Fra: Oslo

Synth-duo fra Oslo, aktiv fra 1985 til 1990. Tor Dybdahl og Geir Sinding var gamle kompiser og bodde i nærheten av hverandre i ‘85. Sinding visste at Dybdahl var musiker, men de hadde kjent hverandre i mange år før Sinding plutselig gikk til anskaffelse av en stor mengde musikkutstyr, satte opp et hjemmestudio og overrasket Dybdahl med en nyfunnet interesse for låtskriving. Downers' låter ble for det meste til ved at Sinding laget instrumentale demoer og Dybdahl strukturerte og arrangerte dem.. Les mer..

Synth-duo fra Oslo, aktiv fra 1985 til 1990. Tor Dybdahl og Geir Sinding var gamle kompiser og bodde i nærheten av hverandre i ‘85. Sinding visste at Dybdahl var musiker, men de hadde kjent hverandre i mange år før Sinding plutselig gikk til anskaffelse av en stor mengde musikkutstyr, satte opp et hjemmestudio og overrasket Dybdahl med en nyfunnet interesse for låtskriving.

Downers' låter ble for det meste til ved at Sinding laget instrumentale demoer og Dybdahl strukturerte og arrangerte dem og la til tekster og vokal. De første demoene besto stort sett av to gitarer og en trommemaskin, men etter hvert som Sinding lærte å bruke synthutstyret, beveget de seg i retning av et synthsound.

Duoen var aldri blant de letteste og muntreste synthpopbandene. Bandfotoet på baksiden av bandets eneste singel viser to alvorlige ansikter, og singelen 'December Rain' er en melankolsk låt i langsomt tempo.

Downers fikk en del oppmerksomhet fra media. De spilte for eksempel inn en session for NRKs Harald Are Lund. Duoen gikk i Waterfall Studio i september ‘85 og spilte inn tre låter til en singel på Dybdahls egen Temptation Records-etikett, med “December Rain” til A-siden, de litt mer uptempo “Two Bicycles in Summertime” og “Run Away” på B-siden. Erik Avnskog var studiomusiker og spilte gitar og synthbass på B-siden.

Da singelen kom tilbake fra presseriet, syntes Dybdahl stringsynthen på “December Rain” var sur, enten på grunn av en pressefeil eller fordi det var gjort en feil i studio. Heller enn å utgi en låt han ikke var fornøyd med, valgte han å ripe hele opplaget på 1000 eksemplarer. De første eksemplarene fikk små hilsener, dikt og signatur, de senere ble ripet med et solstrålemønster. Et meget lite antall eksemplarer unnslapp riping. Disse dukker svært sjelden opp på auksjoner, og prisen ligger aldri under 100 €.

I 2016 fant Downers igjen sammen og laget EPen 'Uptown' som ble utgitt på Temptation i Februar 2017

Medlemmer

Geir Sinding Synthesizer, Strings, Guitars, Songwriting
Tor Dybdahl Vocal, Synthesizer, Sequencer, Guitars, Songwriting

Utgivelser (singel/EP)

Downers
UpTown
2017
Downers
December Rain
1985