Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Diva

Dannet: 1994
Splittet: 1997
Fra: Drammen

Diva var en norsk popduo, som fikk kontrakt med britiske EastWest. EastWest var en underetikett av det internasjonale plateselskapet Warner Music, og kontrakten ble i sin tid beskrevet som ”den mest interessante norske popartister har inngått siden a-ha”. Duoen besto opprinnelig av Helene Sommer og Elene Nyborg, som dro sammen til London sommeren 1994. Nyborg ble senere erstattet av Monica Østengen. Her hjemme ble det en 9. plass på VG-lista med ”The Sun Always Shine On TV”.. Les mer..

Diva var en norsk popduo, som fikk kontrakt med britiske EastWest. EastWest var en underetikett av det internasjonale plateselskapet Warner Music, og kontrakten ble i sin tid beskrevet som ”den mest interessante norske popartister har inngått siden a-ha”. Duoen besto opprinnelig av Helene Sommer og Elene Nyborg, som dro sammen til London sommeren 1994. Nyborg ble senere erstattet av Monica Østengen. Her hjemme ble det en 9. plass på VG-lista med ”The Sun Always Shine On TV” i 1994, mens ”Stand & Deliever”, som norsk PolyGram opprinnelig utga mot duoens vilje, fikk en 14. plass året etter.

Diva vakte først oppmerksomhet sommeren 1994, og ble snart mye omtalt i norsk presse, ikke minst på grunn av det gjennomførte imaget. Helene Sommer hadde tidligere sunget med norske Coco, der hun tok over som vokalist etter Arlene Wilkes i mai 1989. Hun hadde også medvirket på plater med britiske Skin Up, og satset nå på en karriere innen eurodance-pop. Den første utgivelsen for Diva ble en versjon av a-has ”The Sun Always Shine On TV”, som fikk en påkostet video. Flere britiske selskaper viste interesserte, mens de endte opp hos EastWest i desember 1994. I England kom singelen ut i en rekke varianter, inkludert mikser av Paul Oakenfold og Volcano (Ole Johan Mjøs, Rune Lindbæk, Torbjørn Brundtland).

Sommer og Nyborg bodde nå i London, der det ble lagt store planer for fremtiden. Kontrakten var på fem album på fem år, samtidig som duoen også var knyttet til norsk Polygram. I februar 1995 ble det derfor en større skittentøyvask i media, rundt hvem som eide rettighetene til allerede innspilt materiale. Samtidig uteble suksessen for debutsingelen i de større markedene. Senhøsten 1995 ble det klart at Nyborg var på vei ut av gruppen, noe som førte til nye runder med beskyldninger og oppvask. I januar 1996 ble Monica Østenengen introdusert som nytt Diva-medlem.

Sommeren 1996 kom den neste singelen, som nå var skrevet av Helene Sommer. ”Everybody (Move Your Body)” var nok en fengende eurodance-låt, men tok aldri av. I oktober ble det klart at EastWest valgte å annullere kontrakten, til tross for at de hadde investert mye penger i prosjektet. Våren 1997 viste NRK Brennpunkt en dokumentar om veien frem til platekontrakten i London, og om problemene som etter hvert oppsto, kalt ”Divas Dagbok”. Året etter prøvde Helene Sommer seg som artist under eget navn, med en single kalt ”Invisible”. Hun har senere sporadisk vært låtskriver for andre artister.

Medlemmer

Helene Sommer Vokal