Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Dipsomaniacs

Dannet: 1997
Fra: Trondheim

Popband fra Trondheim som startet som et enmannsprosjekt i 1997, da vokalisten og gitaristen (eller multimusikeren) Øyvind Holm spilte inn albumet Bumble-bee Eyes helt alene i hjemmestudio, og ga det ut i begrenset opplag. Albumet vakte en del oppsikt, og Holm dannet et band slik at musikken kunne presenteres live. Først ankom tidligere Hedge Hog-trommeslager Arve Gulbrandsen og bassist Robert Skjærvik, mens Thomas Henriksen etter hvert ble med på ymse tangentinstrumenter. Disse fire har vært den faste kjerne gjennom.. Les mer..

Popband fra Trondheim som startet som et enmannsprosjekt i 1997, da vokalisten og gitaristen (eller multimusikeren) Øyvind Holm spilte inn albumet Bumble-bee Eyes helt alene i hjemmestudio, og ga det ut i begrenset opplag. Albumet vakte en del oppsikt, og Holm dannet et band slik at musikken kunne presenteres live. Først ankom tidligere Hedge Hog-trommeslager Arve Gulbrandsen og bassist Robert Skjærvik, mens Thomas Henriksen etter hvert ble med på ymse tangentinstrumenter. Disse fire har vært den faste kjerne gjennom flere år. På albumene har de imidlertid hatt med seg forskjellige gjestemusikere.

Debutalbumet ble fulgt opp av en fire-spors 7-tommers EP, Subterfuge, og siden har det gått slag i slag. Dipsomaniacs spiller popmusikk tuftet på 60-talls psychedelia, og man hører at bandet er sterkt påvirket av grupper som The Beatles, uten at det på noen måte virker pinlig; de har sin helt særegne stil. De er ikke redde for å eksperimentere, og bruker utradisjonelle instrumenter og andre effekter.

Etter at bandets andre og tredje album ble utgitt på Progress Records, fikk Dipsomaniacs kontrakt med det australske selskapet Camera Obscura, hvor deres CD-er siden kom ut. Vinylutgavene kom imidlertid på norske selskaper.

Dipsomanics har etter hvert opparbeidet en kjerne av tilhengere over hele Europa, i Australia og i USA. De spilte på The International Pop-Overthrow-festivalen i Los Angeles i 2000, og på Terrastock-festivalen i Boston, Massachusetts i 2002. I 2002 laget de et album for selskapet Free City Media i USA, med en «ordentlig låt» og flere jammer. I 2003 kom CD-en Praying Winter og fikk jevnt over strålende mottakelser, spesielt ble låten «Songbird» trukket frem. Håkon Gebhardt fra Motorpsycho medvirker på banjo. Alle bandets album er utgitt på vinyl.

I 2004 ble Dipsomaniacs lagt på is, og lederen Øyvind Holm startet en ny karriere under sitt eget navn.

Bandet gjenoppsto imidlertid i 2009, da de spilte sin første konsert på nesten seks år, på Blæst i Trondheim.

Medlemmer

Arve Gulbrandsen Trommer
Robert Skjærvik Bass
Thomas Henriksen Tangenter
Øyvind Holm Vokal, gitar