Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Det Norske Blåseensemble

Dannet: 1. januar 1734
Fra: Halden

Det Norske Blåseensemble er Norges eldste profesjonelle orkester i kontinuerlig drift, stiftet i 1734. Ensemblet er også Norges eldste statlige kulturinstitusjon for utøvende scenekunst i kontinuerlig drift av noe slag, og slik sett en del av Norges nasjonalarv. Ensemblet er basert i Halden, med nye og spesielt tilrettelagte lokaler på Halden Brygge. 33 ansatte produserer ca. 80 konserter for i snitt 20 000 mennesker per år siden 2003. Blåseensemblet er Norges fremste faste kammerorkester for blåsere, og fungerer som et solistensemble hvor.. Les mer..

Det Norske Blåseensemble er Norges eldste profesjonelle orkester i kontinuerlig drift, stiftet i 1734. Ensemblet er også Norges eldste statlige kulturinstitusjon for utøvende scenekunst i kontinuerlig drift av noe slag, og slik sett en del av Norges nasjonalarv.

Ensemblet er basert i Halden, med nye og spesielt tilrettelagte lokaler på Halden Brygge. 33 ansatte produserer ca. 80 konserter for i snitt 20 000 mennesker per år siden 2003.

Blåseensemblet er Norges fremste faste kammerorkester for blåsere, og fungerer som et solistensemble hvor ulike kammergrupper roteres konstant.