Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Det Är Jag Som Är Döden

Dannet: 2006
Også kjent som: DU

Poptrio med et særegent uttrykk, het først Det är jag som är döden, men har nå skiftet navn til DU. Det är jag som är döden oppstod i kjølvannet av duoen Flying Edward i 2006, da Hilmar Bergendahl Larsen og Nils Jakob Langvik inviterte Kyrre Bjørkås for å samarbeide om musikk til TV-dokumentaren Don't fuck with the Lewises produsert av Ronny Kristoffersen og Nils Wærstad. Bjørkås og Larsen var begge en del av kjernen i det legendariske undergrunnsbandet Bogus.. Les mer..

Poptrio med et særegent uttrykk, het først Det är jag som är döden, men har nå skiftet navn til DU.

Det är jag som är döden oppstod i kjølvannet av duoen Flying Edward i 2006, da Hilmar Bergendahl Larsen og Nils Jakob Langvik inviterte Kyrre Bjørkås for å samarbeide om musikk til TV-dokumentaren Don't fuck with the Lewises produsert av Ronny Kristoffersen og Nils Wærstad.

Bjørkås og Larsen var begge en del av kjernen i det legendariske undergrunnsbandet Bogus Blimp, tilknyttet post-metal-labelen Jester Records mellom 1998 og 2004. Det är jag som är döden ble således en fusjon av Flying Edwards enkle besetning (gitar, orgel og trommemaskin), Bjørkås' kunstorientering og en musikalsk eksperimentering over et tiår.

Førsteplaten Hey Space! (2007) ble gitt ut på dbut records i Norge, og siden i Europa på franske Le Maquis music under forkortelsen DAJSAD.

Albumet Risk and Investment kom ut på Trust Me records i februar 2010.

På konserter stiller bandet med det uvanlige oppsettet av ståtrommer, synther, dobbel mannevokal og twanggitar.

Medlemmer

Hilmar Bergendahl Larsen Tangenter, programmering
Kyrre Bjørkås Vokal, trommer, programmering
Nils Jakob Langvik Vokal, gitar

Utgivelser (singel/EP)

Det Är Jag Som Är Döden
200 hrs
2007