Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

DDR

Dannet: 1998
Fra: Oslo

DDR synger coverversjoner av norske sanger på tysk, i stor grad basert på humor. De gav ut sitt første album i 1998, og har totalt gitt ut fire singler og tre album. Ifølge bandet selv er hovedmålet med musikken å fremme nordmenns forståelse av Øst-Tysklands kulturelle egenart. Dessuten ønsker de å rette opp det «noe frynsete ryktet» Tyskland har fått i Norge etter andre verdenskrig. For å oppnå dette har bandet tatt utgangspunkt i kjente norske sanger og oversatt dem.. Les mer..

DDR synger coverversjoner av norske sanger på tysk, i stor grad basert på humor. De gav ut sitt første album i 1998, og har totalt gitt ut fire singler og tre album.

Ifølge bandet selv er hovedmålet med musikken å fremme nordmenns forståelse av Øst-Tysklands kulturelle egenart. Dessuten ønsker de å rette opp det «noe frynsete ryktet» Tyskland har fått i Norge etter andre verdenskrig. For å oppnå dette har bandet tatt utgangspunkt i kjente norske sanger og oversatt dem til tysk.

Bandet holdt sin første konsert mandag 30. mars 1998 på utestedet Cosmopolite i Oslo, og turnerte i Norge senere samme år.

DDRs første album, Über Alles (1998), baserte seg i sin helhet på kjente sanger fra DDE, og det er også derfra de har hentet navnet sitt. I tillegg står selvfølgelig bokstavene DDR for Deutsche Demokratische Republik, gamle Øst-Tyskland.

Bandets andre album er basert på et større spenn av norsk musikk. Her er alt fra Jokke og Valentinerne til Knutsen & Ludvigsen representert. Albumet inneholder også en versjon av de norske fjellvettreglene oversatt til tysk.

I 2001 ga bandet igjen lyd fra seg, og etter å ha kommet med en dobbeltsingel, ga de 12. mars 2001 ut sitt andre album, Norwegische Superknüller. Kristopher Schau forlot bandet før dette albumet og ble erstattet av Johan Golden. Albumet er basert på et videre spekter av norsk musikk enn den første. Bandet slapp en musikkvideo av «Schwache Menschen» (basert på «Svake mennesker» av Gry Jannicke Jarlum) 15. mars 2001.

17. september samme år reiste DDR til Tyskland for å turnere, og holdt konsert på Molly Malone i Hamburg 18. september, Beersaloon am Kudamm i Berlin 19. september og Munch Hus i Berlin 19. september. I tillegg til dette holdt de flere mindre spontankonserter. Det ble laget en dokumentar om turneen, og denne ble vist i programmet En LUN aften med Golden og Antonsen på Metropol TV.

På spørsmål om bandet hadde fått tillatelse til å lage coverversjoner av låtene, svarte Johan Golden i et intervju « Nee... det går sikkert greit. Vi blir nok enige.»

Det viste seg at ikke alle artistene som sto bak originalene til sangene på albumet var like villige til å bli enige, og 21. januar 2002 ble DDR nødt til å stoppe salget av platen og trekke den fra markedet, etter at Gry Jannicke Jarlum fikk medhold for sin klage i NCB (Nordisk Copyright Bureau).

På tross av at platen måtte trekkes fra markedet, fortsatte likevel bandet å turnere. Sommeren 2002 opptrådte bandet blant annet på Humorfestivalen i Stavanger, og de avsluttet Standupfestivalen 2002 med konsert på Smuget i Oslo.

Deretter hadde bandet en lengre pause, før de 17. juni 2003 spilte konsert på Smuget, den første på nesten to år.

DDR framførte sangen «99 Luftballons» på Gullfisken 31. januar 2009, og de har også utgitt en musikkvideo av denne. 9. februar 2009 slapp de samlealbumet Das War Das, med releasekonsert på Rockefeller 13. februar. Her hadde de med seg flere gjesteartister, blant andre D.D.E. og Prepple Houmb.

Medlemmer

Adler Trommer (som Adler)
Atle Antonsen Vokal (som Attila)
Berit Boman Vokal (som Beritz)
Johan Golden Vokal (som Junghanz)
Kristopher Schau Vokal

Utgivelser (album)

DDR
Das War Das Samlealbum
2009
DDR
Norwegische Superknüller
2001
DDR
Über Alles
1998