Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Datsun

Dannet: 1996
Fra: Oslo

Osloband med gitarsound og driv, som startet som trio i 1996. Gitarist Max Cargo alias Kristopher Schau er leder, mens Per Øystein Lund, bandets første bassist, opererte under to aliaser, Ali Davidson og Lex Nitro. Stian Lauritsen alias Ringo Fire spilte trommer, og Peter Vegem alias Pete Evil (også i Hellride) spilte gitar. De utga først 7-tommers-singelen «Bangarang (There Goes My Ass)» i 1997, og fortsatte med et 11-spors 10-tommers album i 1998. Bandet ble oppløst i 2000, men startet.. Les mer..

Osloband med gitarsound og driv, som startet som trio i 1996. Gitarist Max Cargo alias Kristopher Schau er leder, mens Per Øystein Lund, bandets første bassist, opererte under to aliaser, Ali Davidson og Lex Nitro. Stian Lauritsen alias Ringo Fire spilte trommer, og Peter Vegem alias Pete Evil (også i Hellride) spilte gitar.

De utga først 7-tommers-singelen «Bangarang (There Goes My Ass)» i 1997, og fortsatte med et 11-spors 10-tommers album i 1998. Bandet ble oppløst i 2000, men startet opp igjen i 2003, og holdt det gående parallelt med The Cumshots.

Bandet har hatt mange besetninger, og kun Schau var tilbake på album nr. 2. De medvirkende på dette albumet, som er utgitt på Schaus eget selskap, var Anders Henningsen og Fredrik Gretland på gitarer, Lars Erik Kristiansen på bass og Magne Berger Vannebo på trommer.