Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Darkthrone

Dannet: 1986
Fra: Oppegård

Darkthrone blir sett på som en av de fremste svartmetallgruppene i Norge. De har holdt det gående siden slutten av 80-tallet med trommeslager Fenriz (Gylve Nagell), vokalist Nocturno Culto (Ted Skjellum), bassist Dag Nilsen og gitarist Zephyrous (Ivar Enger). Medlemmene har tilhørighet i Oppegård kommune. I perioden 1987 til 1989 produserte bandet fire demoer. Siden debutalbumet er de blitt betraktet som en av de mest ekstreme svartmetallgruppene ved siden av Mayhem. I begynnelsen var bandet sterkt influert av Mayhem, og.. Les mer..

Darkthrone blir sett på som en av de fremste svartmetallgruppene i Norge. De har holdt det gående siden slutten av 80-tallet med trommeslager Fenriz (Gylve Nagell), vokalist Nocturno Culto (Ted Skjellum), bassist Dag Nilsen og gitarist Zephyrous (Ivar Enger).

Medlemmene har tilhørighet i Oppegård kommune. I perioden 1987 til 1989 produserte bandet fire demoer. Siden debutalbumet er de blitt betraktet som en av de mest ekstreme svartmetallgruppene ved siden av Mayhem. I begynnelsen var bandet sterkt influert av Mayhem, og det medførte noen særdeles mørke album, ofte med dystre plateomslag og et lydbilde som var alt annet enn overprodusert. Den bevisst dårlige lyden på bandets innspillinger gjorde at man enten elsket eller hatet dem. For de mest innbitte «true black metal»-fans ble de sterkt hyllet.

Opp gjennom 90-tallet endte bandet etter hvert som en duo bestående av Fenriz og Nocturno Culto. Nilsen sluttet på tampen av 1992. Bandet er også kjent for at de sjelden eller aldri holder konserter. Goatlord-albumet fra 1996 inneholder innspillinger gjort i 1991, med ekstra vokalpålegg fra 1994.

Ved siden av Darkthrone har Fenriz også vært involvert i andre prosjekter som bandet Isengard (Vinterskugge, 1994, Høstmørke, 1995) og Ved Buens Ende.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Risberget Gitar (1988)
Apollyon Gjesteartist
Dag Nilsen Bass (1988 - 1991)
Fenriz Trommer, gitar, bass, vokal
Ted Skjellum Gitar, bass, vokal
Zephyrous Gitar (1988 - 1993)

Medvirker på

G.U.T.
My Only Drug Is Madness komponist;tekstforfatter
2007
Carpathian Forest
We're Going to Hell for this - over a Decade of Perversions komponist;tekstforfatter
2002
Gehenna
Adimiron Black komponist;tekstforfatter
1998