Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Darkside Of The Force

Dannet: 1995

Hiphop-gruppe fra Kristiansand og Grimstad. Stammen er de norsk-chilensk-peruanske stebrødrene Salvador Ernesto Sanchez Weishaupt og Oscar Ernesto Sepulveda, og duoen har samarbeidet med en rekke produsenter og rappere. De begynte å rappe og lage musikk midt på 90-tallet, og ble for alvor lagt merke til da de skjelte ut Warlocks på debutsingelen «Backflash» (1997), et ondsinnet svar til Warlocks' «Flashbacks». Dette ble starten på en ilter feide med Warlocks og artistene tilknyttet Tommy Tees plateselskap Tee Productions,.. Les mer..

Hiphop-gruppe fra Kristiansand og Grimstad. Stammen er de norsk-chilensk-peruanske stebrødrene Salvador Ernesto Sanchez Weishaupt og Oscar Ernesto Sepulveda, og duoen har samarbeidet med en rekke produsenter og rappere. De begynte å rappe og lage musikk midt på 90-tallet, og ble for alvor lagt merke til da de skjelte ut Warlocks på debutsingelen «Backflash» (1997), et ondsinnet svar til Warlocks' «Flashbacks». Dette ble starten på en ilter feide med Warlocks og artistene tilknyttet Tommy Tees plateselskap Tee Productions, noe som toppet seg da Tech-Rock i Warlocks og Opaque stormet releasekonserten for albumdebuten Darkside Of The Force i Oslo vinteren 1998.

Oscar trakk seg tilbake fra rampelyset, mens Salvador ble med som assosiert medlem i Oslo Fluid, og deltok på deres Intermission EP (1999) og albumet Cycles of Life (2000). Deretter dro Salvador til Sør-Amerika, der han samlet inn materiale til soloalbumet Solar Consciousness / The 11th Pachakuti (2001). I 2004 begynte stebrødrene igjen å jobbe som Darkside of the Force, og begynte arbeidet med et nytt album.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Bellman
Mainly Mute - Remixed remikser
2009
Diverse artister
by:Larm Live Tromsø 2006
2005
Snuten
We Are the Future utøver
2004
Salvador Sanchez
Solar Consciousness¦ the 11th Pachakuti komponist;tekstforfatter;utøver
2001