Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Danny & The Red Hots

Dannet: august 1978
Splittet: 1981
Også kjent som: Red Hots

Det 50-tallsinspirerte bandet Danny & The Red Hots ble startet i august 1978 av vokalisten og gitaristen Steinar Raaen (fra Drammen), gitaristen Tor Schjong (Ålesund), bassisten Odd Nergaard ­(Trysil), pianisten Ståle Sødal (Lørenskog) og Trond Lybæk (Oslo) på trommer. Harald Dalseth (Ålesund) overtok siden for Lybæk. Danny & The Red Hots var et bandnavn, men det var naturlig nok vokalist Raaen som fikk tilnavnet Danny. Bandet medvirket i filmen «1958» i 1980, og hadde fire kutt på soundtrack-albumet fra filmen. De.. Les mer..

Det 50-tallsinspirerte bandet Danny & The Red Hots ble startet i august 1978 av vokalisten og gitaristen Steinar Raaen (fra Drammen), gitaristen Tor Schjong (Ålesund), bassisten Odd Nergaard ­(Trysil), pianisten Ståle Sødal (Lørenskog) og Trond Lybæk (Oslo) på trommer. Harald Dalseth (Ålesund) overtok siden for Lybæk.

Danny & The Red Hots var et bandnavn, men det var naturlig nok vokalist Raaen som fikk tilnavnet Danny. Bandet medvirket i filmen «1958» i 1980, og hadde fire kutt på soundtrack-albumet fra filmen. De ga ut et eget album, Down The Line, i 1981. Det ble med det ene albumet, bandet sprakk rundt årsskiftet 1980/81, med Steinar Raaen på den ene sida og resten av bandet på den andre. Bassist Nergaard sluttet samtidig.

Red Hots er fortsatt aktive med Thor Shcjong og Ståle Sødal som stamme. Trommis Kåre Skevik og bassist Jan Devik fra Prudence var med en stund og Red Hots turnerte flere år rundt i Skandinavia. Et knippe med låter er spilt inn men ikke utgitt. Låtene og diverse TV-opptredener finnes på www.bluesman.no

Raaen dannet Danny & The Young Ones, med (nå avdøde) Knut Rognlien på gitar, Egil Svendsen (bass), Are Åsvatn (trommer) og Kjell Bjerke (piano). Dette bandet holdt på et par års tid, og utga singlen «Rockabilly Rebel»/«The Young Ones». Danny sjøl utga sju spor på soundtrack-albumet til filmen Fifty/Fifty fra 1982, hvor han hadde hovedrollen, deretter dro han på turné med bandet Image fra Larvik. Han spilte også inn et soloalbum i England, med musikere fra Rockpile og Shakin' Stevens' band. I 1984 toppet han Norsktoppen med singlen «Julie».

På midten av 1980-tallet flyttet Raaen til Bryne. Han medvirket i filmen Dykket i 1989 (som helikopterfører), og hadde en egen rockabilly-trio, The Alligators, gående fra 1995 til 1997, men laget ingen plater med dem. Raaen er utdannet dykker­instruktør, men har sitt eget lydstudio, hvor han jobber som lyddesigner og med reklamefilmer.

Medvirker på

New Jordal Swingers
1958 - The Original Soundtrack utøver
1980
Diverse artister
På Jul Med Din Glede
1980