Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Daniel Eriksen

Daniel Eriksen er en norsk blues-gitarist. Han henter inspirasjon fra den tradisjonsrike Missisippi Delta-bluesen, med forbilder som Blind Willie Johnson og Mississippi Fred McDowell. Han har også studert med moderne blues-artister som Roy Rogers, Bob Brozman og John Mooney. Eriksen har delt scene med artister som Lazy Lester, James Harman, John Mooney og Rick Danko, i tillegg til norske kolleger som Vidar Busk, Stephen Ackles, Reidar Larsen og Rita Engedalen. Han har også vært oppvarmingsartist for størrelser.. Les mer..

Daniel Eriksen er en norsk blues-gitarist. Han henter inspirasjon fra den tradisjonsrike Missisippi Delta-bluesen, med forbilder som Blind Willie Johnson og Mississippi Fred McDowell. Han har også studert med moderne blues-artister som Roy Rogers, Bob Brozman og John Mooney.

Eriksen har delt scene med artister som Lazy Lester, James Harman, John Mooney og Rick Danko, i tillegg til norske kolleger som Vidar Busk, Stephen Ackles, Reidar Larsen og Rita Engedalen. Han har også vært oppvarmingsartist for størrelser som B.B. King, John Mayall, Omar & The Howlers og Robert Plant.

In 2006 debuterte han som soloartist med Ya Ya, som fikk god mottagelse blant blueskjennere. I 2010 fulgte han opp med albumet Muddy Days, mens han dro til Sun Studio i Memphis for å spille inn EP-en Grey Goose i 2012. I 2014 ble Moonshine Hymns hans tredje fullengder - og skaffet ham Spellemannprisen i Blueskategorien for 2014.

Eriksen kommer opprinnelig fra Langesund, der han også har basen sin i dag, etter et mellomspill i Tromsø.

Medvirker på

Cyaneed
Analyse produsent
2010
Cyaneed
Dr. Daniel produsent
2010
Ekkert Pakk
Porsgrunnsviser av Hans Reynolds utøver
2006