Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Da Vinci

Dannet: 1987
Splittet: 1991
Fra: Oslo

Heavyband fra Oslo som besto av Lars Aass på sang, Bjørn Boge på bass, Jarle Måløy på trommer, Gunnar Westlie på gitar og Dag Selboskar på keyboards. Da Vinci hadde sin første konsert i mars 1987, og fikk kontrakt med Polygram, som var på leting etter et band lik det svenske Europe. Da Vinci oppnådde en viss suksess med singelen «Forever In My Heart», og deres to album solgte henholdsvis 20 000 og 10 000 eksemplar. Da Vinci backet.. Les mer..

Heavyband fra Oslo som besto av Lars Aass på sang, Bjørn Boge på bass, Jarle Måløy på trommer, Gunnar Westlie på gitar og Dag Selboskar på keyboards. Da Vinci hadde sin første konsert i mars 1987, og fikk kontrakt med Polygram, som var på leting etter et band lik det svenske Europe. Da Vinci oppnådde en viss suksess med singelen «Forever In My Heart», og deres to album solgte henholdsvis 20 000 og 10 000 eksemplar.

Da Vinci backet Ole I'dole (Ole Evenrud) på en Englands-turné i desember 1989 (hovedattraksjon på turneen var Status Quo), men englandsoppholdet var ikke det beste for kameratskapet, og Boge sluttet i januar 1990. Deretter overtok først Aslak Molvær på bass, så kom svenske Ken Sandin inn i bandet.

Da Vinci skiftet deretter plateselskap til CBS, og ga ut en singel der, men det forhindret ikke at bandet ble oppløst i 1991.

CD-ene deres ble også utgitt i Japan.

Boge var senere med i Texas Twisters.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Aslak Molvær Bass (1990)
Bjørn Boge Bass (1987 - 1990)
Dag Selboskar Tangenter
Gunnar Westlie Gitar
Jarle Måløy Trommer
Ken Sandin Bass (1990)
Lars Aass Vokal

Utgivelser (album)

Da Vinci
Back In Business
1989
Da Vinci
Da Vinci
1987