Gjør endringer

Cybele

Dannet: 1994
Fra: Oslo

Goth-/black-/doom-metal-band fra Oslo som har holdt det gående fra 1994. Gruppen er oppkalt etter en gudinne som kastrerte sin utro kjæreste. På det første albumet besto Cybele av Lene Vaagland (vokal), Rachel Funderud (gitar), Elisabeth Østeby (gitar), Kathrine Borgen (bass) og Monica Ruud (trommer). På andrealbumet Songs Of Soil overtok Hilde Wahl og Marthe Berger Walthinsen på henholdsvis vokal og bass. Bandet turnerte mye både hjemme og rundt i Europa, og i likhet med jentegruppen Zeenon spilte de på.. Les mer..

Goth-/black-/doom-metal-band fra Oslo som har holdt det gående fra 1994. Gruppen er oppkalt etter en gudinne som kastrerte sin utro kjæreste. På det første albumet besto Cybele av Lene Vaagland (vokal), Rachel Funderud (gitar), Elisabeth Østeby (gitar), Kathrine Borgen (bass) og Monica Ruud (trommer).

På andrealbumet Songs Of Soil overtok Hilde Wahl og Marthe Berger Walthinsen på henholdsvis vokal og bass. Bandet turnerte mye både hjemme og rundt i Europa, og i likhet med jentegruppen Zeenon spilte de på den aller første Infernofestivalen på Rockefeller.

Da gruppen kom ut med sin tredje plate var det igjen utskiftninger i bandet, her bidro Ingvild Tafjord, Stian Raamundal, Ronny Sveen, Ivar Johansen og Endre Christiansen. Etter Cybeles oppløsning fortsatte Vaagland og Borgen i industrigoth-bandet Magicka, som bl.a. deltok med en spesialskrevet låt på soundtracket til tegneserie-gotheren Nemi. Marthe Berger Walthinsen ble siden med i gruppen White Willow.

Medlem i

Stian Råmunddal Studiomusiker