Gjør endringer

Cutting Edge

Dannet: 1981
Splittet: 1986
Fra: Oslo

Jazz-rock band, startet i 1981 i Oslo av Morten Halle (sax), Knut Værnes (gitar), Edvard Askeland (bass), Rune Klakegg (piano/synth) og Frank Jakobsen (trommer). Den musikalske ideen deres var å lage improvisert musikk ved hjelp av groovene i rocken og åpenheten i jazzen. På forbausende kort tid hadde gruppen et godt repertoar, og en av de første jobbene var på EBU-jazzfestivalen i selskap med jazz-eliten i Europa. Etter turnering i Norge, spilte bandet inn sin første LP i 1982, med.. Les mer..

Jazz-rock band, startet i 1981 i Oslo av Morten Halle (sax), Knut Værnes (gitar), Edvard Askeland (bass), Rune Klakegg (piano/synth) og Frank Jakobsen (trommer).

Den musikalske ideen deres var å lage improvisert musikk ved hjelp av groovene i rocken og åpenheten i jazzen. På forbausende kort tid hadde gruppen et godt repertoar, og en av de første jobbene var på EBU-jazzfestivalen i selskap med jazz-eliten i Europa.

Etter turnering i Norge, spilte bandet inn sin første LP i 1982, med Jan Erik Kongshaug som produsent. Bandet ble en hit på norske klubber, og de ble invitert på en fire ukers turné i Storbritannia som ble avsluttet med en ukes engasjement på legendariske Ronnie Scott’s i London.

Denne turneen ble på mange måter et vendepunkt for gruppen; de var på høyden av karrieren, men begynte å merke slitasjen. LP nr. 2 ble til i 1984, og her ble det brukt mer tid på det produksjonstekniske enn på den første platen, som ble spilt inn på et par dager. Frank Jakobsen sluttet og ble erstattet av 17 år gamle Stein Inge Brækhus.

Jan Eggum tok initiativ til et samarbeid med gruppen, og resultatet ble turnévirksomhet og Eggums LP E.G.G.U.M, som kom i 1985. Våren 1986 spilte de inn Duesenberg, også denne en stram studioproduksjon. Under bandets siste turné i Nord-Norge var det slutt, og bandet ble oppløst.

Gruppen kom sammen igjen for en del spillejobber i 2002.

Medlemmer

Edvard Askeland Bass
Frank Jakobsen Trommer ( - 1984)
Knut Værnes Gitar
Morten Halle Saksofon
Rune Klakegg Piano, synth
Stein Inge Brækhus Trommer (1984 - )

Utgivelser (album)

Cutting Edge
Alle Tre
1995

Medvirker på

Jan Eggum
30/30 utøver
2005
Jan Eggum
Mang slags kjærlighet - 40 sanger utøver
1994