Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Creation

Dannet: 1984
Splittet: 1986
Også kjent som: Drama + Muffe og Gækki
Fra: Larvik

Popduo fra Larvik bestående av Per Kristian Indrehus (vokal, gitar, keyboards) og Geir Olav Bøkestad (vokal, gitar, keyboards). De to guttene – som blant fansen gikk for henholdsvis Muffe og Gækki – dannet duoen i 1984 etter at Drama ble oppløst. Intensjonen var å beholde Drama som navn på duoen, men de fire øvrige medlemmene gikk rettens vei og fikk medhold i namsretten. Muffe og Gækki valgte Creation etter en av de nye sangene sine, mens de fire andre.. Les mer..

Popduo fra Larvik bestående av Per Kristian Indrehus (vokal, gitar, keyboards) og Geir Olav Bøkestad (vokal, gitar, keyboards). De to guttene – som blant fansen gikk for henholdsvis Muffe og Gækki – dannet duoen i 1984 etter at Drama ble oppløst. Intensjonen var å beholde Drama som navn på duoen, men de fire øvrige medlemmene gikk rettens vei og fikk medhold i namsretten. Muffe og Gækki valgte Creation etter en av de nye sangene sine, mens de fire andre guttene fortsatte som New Drama.

Duoens første LP The Real Thing ble lansert i oktober 1984 med en av de største og mest vellykkede PR-kampanjene i norsk platebransje. Platen var innspilt i London med M. Guy Fletcher som produsent og medkomponist. To dager etter LP-utgivelsen kom idolheftet Fra Drama til Creation på markedet, og en måned senere var Muffe og Gækki hovedpersoner i en fire måneders føljetong i jente­bladet Romantikk. Platen solgte mer enn 25 000.

Suksessen fortsatte i 1985 med Blue Sky, produsert av Ulf Wahlberg. Alt materialet var egenkomponert, og duoen ble backet av folk som Ole Edvard Antonsen, Marius Müller og sin faste rytmeseksjon Kjetil Fluge (bass) og Stein Inge Brækhus (trommer). Salget denne gang passerte 35 000. Året ble rundet av med samleplaten My Present, hvor det var gjort plass til høydepunkter fra både Drama og Creation, i tillegg til noen nye låter. Muffe og Gækki var selv produsenter på de nye innspillingene, og nok en gang gikk salget over 35 000.

Creation var en popduo som appellerte hovedsakelig til ungjenter med sans for lettfattelig, dansbar pop, og dette fikk guttene merke da de forsøkte å bli nyskapende på sin fjerde LP. Jungle Rhythms (1986) ble ikke mottatt med samme entusiasme som forgjengerne. Produsenter var Ulf Wahlberg og Creation, alt materialet var egenkomponert, og all instrumentering og programmering ble gjort av Indrehus og Bøkestad. Allerede året etter ble Muffe og Gækki gjenforent med sine gamle venner i Drama, og de valgte å ofre Creation.

Ti år senere var de to guttene blitt unge menn. De valgte å gjenopplive navnet Creation, spilte inn en ny plate inspirert av dansbar 90-tallssoul, og forberedte seg på et comeback. Albumet Vibes ble klartgjort for utgivelse, men like før lansering ble det trukket tilbake. Litt av grunnen var et intervju i Bergens Tidende, hvor Muffe og Gækki ble latterliggjort for musikken og alderen sin. Creation ble stedt til hvile – denne gang for godt. Indrehus fortsatte i bransjen som produsent og arrangør, mens Bøkestad flyttet til Sverige.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Geir Olav Bøkestad Vokal, gitar, tangenter Gækki
Per Kristian Indrehus Vokal, gitar

Utgivelser (album)

Creation
Vibes
1997
Creation
Jungle Rhythms
1986
Creation
The Real Thing
1984

Medvirker på

Diverse artister
Alfanor-kassetten
1986
Diverse artister
Nytt Og Norsk 2
1985