Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Clive Scott

Født: 10. mai 1933
Død: 3. august 2015
Fra: Bergen

Norsk/britisk vokalist, f. 10.5.1933 i Fort Cornwallis, Malaysia, bosatt i Bergen. Foruten å være far til Claudia Scott, kan Clive Scott skryte av å være blant de aller første som hadde egen countrygruppe i Norge. Bandet hans, The Skywegians, var også starten på platekarrieren for trubaduren Johannes Kleppevik. Clive Scotts liv ligner et filmmanus. Han ble født i Malaysia av britiske foreldre, vokste opp i India og Skottland, og hadde vært halve jorden rundt som sjømann før han.. Les mer..

Norsk/britisk vokalist, f. 10.5.1933 i Fort Cornwallis, Malaysia, bosatt i Bergen. Foruten å være far til Claudia Scott, kan Clive Scott skryte av å være blant de aller første som hadde egen countrygruppe i Norge. Bandet hans, The Skywegians, var også starten på platekarrieren for trubaduren Johannes Kleppevik.

Clive Scotts liv ligner et filmmanus. Han ble født i Malaysia av britiske foreldre, vokste opp i India og Skottland, og hadde vært halve jorden rundt som sjømann før han forankret seg i Bergen tidlig på 60-tallet. Da hadde han også opplevd det meste, fra det å måtte flykte fra nazistene under annen verdenskrig til å finne lykken på et lite sted på den norske vestkysten. Etter å ha etablert seg med egen familie i Bergen, var han med på å legge grunnlaget for countrymusikk i Norge.

Clive Scott har alltid vært musiker i hjertet, men hans musikalske karriere startet ved en tilfeldighet. Han jobbet på fabrikken Janus utenfor Bergen da han ble bedt om å underholde på et arrangement. Dette ble en suksess, og Scott bestemte seg for å starte band. Han fikk med seg fire lokale musikere: Kjell Birkeland (gitar), Oddleiv Lygre (gitar), Ole Pedersen (bass) og John Hjelle (trommer). Sammen med disse karene og sin eldste datter Claudia, dro han ut på veien som Clive Scott & The Skywegians.

Gjennom kontakter han hadde opprettet i England, klarte Scott å få i stand to turneer på De britiske øyer i 1969. Dette førte til kontrakt med det engelske selskapet Deacon Records. Albumet Best Of Country & Western ble innspilt i London og utgitt i 1970. Materialet var som tittelen lovet; noen av de beste og mest kjente sangene i countrykatalogen.

Suksessen i England førte til at Scott fikk kontrakt i Norge på etiketten Polydor. I mellomtiden hadde han satt sammen et helt nytt Skywegians. Bare Kjell Birkeland var tilbake fra forrige besetning, de øvrige var Harald Dyb (steelgitar), Johannes Kleppevik (bass) og Helge Milde (trommer). Med Kleppevik på laget hadde de også en habil komponist, og han leverte elleve av de tolv bidragene som ble innspilt til LP-en End Of October i 1971. Den ene av sangene, «I’ll Be Waitin’ For You My Love», var innom Europatoppen.

Utover 70-tallet fortsatte Clive Scott å reise landet rundt med nye utgaver av Skywegians, ofte med datteren Marita i besetningen. Han sang for første gang på norsk i 1975, da han deltok på LP-en A Little Bit Of Heaven sammen med Davy Dean (Sverre Faaberg) og Teddy Nelson. Dette var en LP med tolv sanger av Johannes Kleppevik, der Flying Norwegians var husband og Claudia og Marita Scott deltok som korjenter.

Clive Scott trappet etter hvert ned på virksomheten og valgte å ha musikken som hobby, men i 1994 dukket han opp igjen på platemarkedet. Nå var det ikke country som sto på menyen, men jazz. Sammen med saksofonist Zoltan Vincze laget han In A Jazzy Mood, et album bestående av standardlåter fra jazzens mestere. Scott fulgte opp med flere standardlåter på The Road To Romance (2000), der han beveget seg mer over i easy listening.

Etter å ha giftet seg med sin barndomskjæreste fra Malaysia, bestemte Clive Scott seg for å skrive om livet sitt. Hans eventyrlige historie ble fortalt i 2002 i boka Looking Back, utgitt på det engelske forlaget Upfront Publishing.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

The Skywegians Vokal