Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Clawfinger

Dannet: 1990

Svensk/norsk rapmetal-band, startet i 1990 av svenskene Zak Tell (vokal) og Jocke Skog (keyboards) og nordmennene Erlend Ottem (gitar) og Bård Torstensen (gitar). Torstensen og Ottem var med i Theo. Med dette bandet kom de til Stockholm for å satse. Bandet ble imidlertid oppløst. Torstensen og Ottem måtte ta annet arbeid, og begynte å jobbe på sykehus, hvor de traff Zak Tell. Clawfinger knalldebuterte med albumet Deaf Dumb Blind i 1993, og hadde kjempehiter.. Les mer..

Svensk/norsk rapmetal-band, startet i 1990 av svenskene Zak Tell (vokal) og Jocke Skog (keyboards) og nordmennene Erlend Ottem (gitar) og Bård Torstensen (gitar). Torstensen og Ottem var med i Theo. Med dette bandet kom de til Stockholm for å satse. Bandet ble imidlertid oppløst. Torstensen og Ottem måtte ta annet arbeid, og begynte å jobbe på sykehus, hvor de traff Zak Tell.

Clawfinger knalldebuterte med albumet Deaf Dumb Blind i 1993, og hadde kjempehiter i låtene «Nigger» og «The Truth». Tekstforfatter Tell hadde antidop og antirasisme som et gjennomgangstema i tekstene på de første platene – dette fikk bandet svi for av kritikere som mente at de var for politisk korrekte, de fikk kjeft av svarte amerikanere, og de opplevde å bli brukt av rasister («Nigger»).

Bandet forsøkte mot slutten av tiåret å tilegne seg elementer fra andre genre, uten å miste sitt særpreg. Clawfinger har et stort publikum over hele Europa, og har siden debuten turnert kontinentet gjentatte ganger. Bandet har solgt over en million album.

Medlemmer

André Skaug Bass (konsertmusiker)
Bård Torstensen Gitar (1990 - )
Erlend Ottem Gitar (1990 - 2003)
Henka Johansson Trommer (konsertmusiker)
Jocke Skog Keyboards, vokal (1990 - )
Morten Skaug Trommer (tidligere konsertmusiker)
Ottar Vigerstøl Trommer (tidligere konsertmusiker)
Zak Tell Vokal (1990 - )

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 9 Dans Til Musikken
2005