Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Circus Maximus

Dannet: 1993
Også kjent som: Total Blackout
Fra: Oslo

Circus Maximus er et norsk progressiv metal-band etablert i 2000. Bandet ble til etter at bandet Total Blackout ble lagt ned. Dette bandet besto av brødrene Mats og Truls Haugen, gitarist Trond Henriksen, bassist Lyes Abid og etterhvert Michael Eriksen på vokal. Gruppen ble opprettet rundt 1993, og holdt til på Lambertseter Ungdomsklubb frem til 1998. Etter to demoer kom debutalbumet 'The 1st Chapter' i 2005. Musikkalbumet ble innspilt i diverse studioer i Norge, og mikset i oktober 2004 i Danmark.. Les mer..

Circus Maximus er et norsk progressiv metal-band etablert i 2000. Bandet ble til etter at bandet Total Blackout ble lagt ned. Dette bandet besto av brødrene Mats og Truls Haugen, gitarist Trond Henriksen, bassist Lyes Abid og etterhvert Michael Eriksen på vokal. Gruppen ble opprettet rundt 1993, og holdt til på Lambertseter Ungdomsklubb frem til 1998.

Etter to demoer kom debutalbumet 'The 1st Chapter' i 2005. Musikkalbumet ble innspilt i diverse studioer i Norge, og mikset i oktober 2004 i Danmark i Jailhouse Studios av Tommy Hansen (Helloween, Jorn, TNT, Wuthering Heights). Vokalen til Eriksen er omtalt som lik til Tony Harnell og Joey Tempest.

I 2005 spilte bandet på flere festivaler og hadde flere konserter i Skandinavia sammen med blant andre Jorn, Kamelot, Pagan's Mind og Glenn Hughes. I 2006 og 2007 spilte bandet på ProgPower Festivalen i Atlanta, USA.

'Isolate' er bandet oppfølgeralbum fra 2007, og Tommy Hansen ble igjen satt til å mikse albumet. Samme år spilte bandet på flere festivaler, blant andre ProgPower Europe, ProgPower Scandinavia, Sweden Rock Festival og Metal Heart Festival. De var også oppvarmingsband for amerikanske Queensrÿche og Kamelot. De var i 2008 oppvarmingsband på Europaturneen til det amerikanske progressiv metal bandet Symphony X. (kilde: Wikipedia)

I 2012 kom bandets tredje album 'Nine' ut, 5 år etter forrige plate.

Medlemmer

Espen Storø Keyboards (2000-2005)
Glen Cato Møllen Bass
Lasse Finbråten Keyboards (2005 - )
Mats Haugen Gitar
Michael Eriksen Vokal
Truls Haugen Trommer

Utgivelser (singel/EP)

Circus Maximus
Reach Within
2012