Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Gjør endringer

Christine Guldbrandsen

Født: 19. mars 1985
Også kjent som: Christine
Fra: Bergen

Vokalist fra Bergen, f. 19.3.1985. Hun begynte i kor allerede som treåring, og var med i flere av TV-programmene til Rune Larsen fra hun var 13 til hun debuterte på plate 18 år gammel i 2003. Christine Guldbrandsen var også med på åpningen av Bergen som kulturby i 2000 sammen med Ole Edvard Antonsen. Men det var en opptreden på tiårsjubileet til TV2 som ga henne platekontrakt med Sony Music høsten 2002. Debutplaten ble innspilt i samarbeid med produksjonsselskapet.. Les mer..

Vokalist fra Bergen, f. 19.3.1985. Hun begynte i kor allerede som treåring, og var med i flere av TV-programmene til Rune Larsen fra hun var 13 til hun debuterte på plate 18 år gammel i 2003. Christine Guldbrandsen var også med på åpningen av Bergen som kulturby i 2000 sammen med Ole Edvard Antonsen. Men det var en opptreden på tiårsjubileet til TV2 som ga henne platekontrakt med Sony Music høsten 2002.

Debutplaten ble innspilt i samarbeid med produksjonsselskapet Sounds Familiar, med pianist og komponist Atle Halstensen som arrangør og musikalsk veileder. Målet med platen var å skape et lydbilde som passet til Christines krystallklare sangstemme. Platen fikk også et svært personlig preg: To år i forveien hadde Christine mistet sin far, og hun skrev sin første tekst som en farvelhilsen til ham. «Fly Away» var en av fem tekster som Christine skrev til platen, som solgte mer enn 30 000 eksemplarer. Oppfølgeren Moments kom vinteren 2004.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.