Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Christiania Fusel og Blaagress

Fra: Oslo

Christiania Fusel og Blaagress var en norsk bluegrassgruppe. Bandet sprang ut av miljøet rundt viseklubben Dolphin’s i Oslo, og debuterte med en single på NorDisc i 1968. Bandet ble lagt på is en periode, men vendte tilbake med albumet 'Som varmt hvetebrød i tørt gress' i 1972. Her finner man bl.a. instrumentalen ”Fanitullen”, som også ble populær som single. Den ble senere kjenningsmelodien til Norsktoppen på NRK. Bandets mest kjente medlem er Øystein Sunde, som innledet en svært.. Les mer..

Christiania Fusel og Blaagress var en norsk bluegrassgruppe. Bandet sprang ut av miljøet rundt viseklubben Dolphin’s i Oslo, og debuterte med en single på NorDisc i 1968. Bandet ble lagt på is en periode, men vendte tilbake med albumet 'Som varmt hvetebrød i tørt gress' i 1972. Her finner man bl.a. instrumentalen ”Fanitullen”, som også ble populær som single. Den ble senere kjenningsmelodien til Norsktoppen på NRK.

Bandets mest kjente medlem er Øystein Sunde, som innledet en svært suksessrik solokarriere i 1970. Christiania Fusel og Blaagress har vært gjenforent ved flere anledninger, første gang alt i 1978. Kari Svendsen var også et av de opprinnelige medlemmene, men trakk seg i 1969. Deres eneste album lå i sin tid hele 17 uker på VG-lista, og ble ellers gjenutgitt på CD i 1993 på Sundes egen selskap Spinner.

Medlemmer

Anne Elisenberg Banjo, kor
Einar Mjølsnes Fele, hardingfele
Fredrik Wibe Bass
Gerd Gudding Fele
Kari Svendsen Banjo
Wiggo Elisenberg Gitar, Klarinett, vaskebrett
Øystein Sunde Vokal, gitar

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 9 Dans Til Musikken
2005
Diverse artister
Fanitullen og 11 andre go'låter
1973
Diverse artister
Åtte nye norske go'skiver
1972