Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Chinese Detectives

Dannet: 2. mars 1995

Chinese Detectives startet i 1995, i utgangspunktet for å utgi en cd-single, 'Situation', og med dette også få utgitt den tidligere uutgitte Yazoo låta, 'Chinese Detectives' som også ga bandet sitt navn. Preben Bjønnes, Per Aksel Lundgreen, Kristine Ulfeng og Lars Kristian Aasbrenn var den aller første konstellasjonen av bandet og det var disse fire som gjorde den første CD-Singelen, 'Situation' som ble utgitt i 1995. Rett etter dette sluttet Lars Kristian Aasbrenn og Trond Haugerund erstattet ham på CD-Single nummer to,.. Les mer..

Chinese Detectives startet i 1995, i utgangspunktet for å utgi en cd-single, 'Situation', og med dette også få utgitt den tidligere uutgitte Yazoo låta, 'Chinese Detectives' som også ga bandet sitt navn.

Preben Bjønnes, Per Aksel Lundgreen, Kristine Ulfeng og Lars Kristian Aasbrenn var den aller første konstellasjonen av bandet og det var disse fire som gjorde den første CD-Singelen, 'Situation' som ble utgitt i 1995.

Rett etter dette sluttet Lars Kristian Aasbrenn og Trond Haugerund erstattet ham på CD-Single nummer to, 'Where Do The Boys Go?'.

Etter CD-Single nummer to byttet Chinese Detectives vokalist, og Kristine Ulfeng forsvant ut og Desirée Grandahl kom inn i hennes sted. Desirée kom da inn midt i innpspillingen av CD-Single nummer tre i 1996, 'You Think You're A Man'.

Rett etter CD-Single nummer 3 påbegynte de innspillingen av et helt album, med tittelen 'Are Kisses Out Of Fashion?'. Av økonomiske årsaker, så hadde ikke Tatra Records mulighet til å utgi albumet i 1996, så dette ble liggende på hylla frem til 1999, da bandet fikk forhandlet seg frem til en utgivelse med Tatra Records. I forkant av albumet ble det laget en split-promo-cd-single med bandet Posh som ble brukt til å promotere albumet. Det var låta 'Hit That Perfect Beat' som ble brukt på denne promo CD-Singelen.

Chinese Detectives deltok på massevis av samleskiver, både i Norge og i utlandet. Her hjemme var det 'Yabba-Dabba-Dance 5' og 'Super Mario Dance', da Chinese Detectives ble ansett av det norske publikummet som 'dance', mens i Tyskland og England så var de med på 'World Of Synthpop', 'Strangelove', 'Strangelove 3', 'Undercover Vol. 5', samt at de i Sverige deltok på en 'It Never Happens To Me - A Tribute To Vince Clarke' samling.

De laget også videoer til 'Situation' og 'Where Do The Boys Go?' som begge ligger på YouTube.

Medlemmer

Desirée Grandahl Vocals
Per Aksel Lundgreen Programmering, produksjon, management
Preben Bjønnes Programming/Arranging/Mixing