Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Charlotte & The Co-Stars

Dannet: 2003
Fra: Oslo

Charlotte & the Co-Stars frontes av vokalist og låtskriver Charlotte Jacobsen (f. 21.9.1975) som er oppvokst på Frogner i Oslo. Gruppa oppsto i 2003 da Jacobsen brøt ut av sitt tidligere country-/kabaretpopband Oyster. Med Oyster hadde hun markert seg som en lovende låtskriver, både gjennom den fengende americanasingelen Country song som ble mye spilt på radio, og de varme kritikkene for EP-en Oyster, som ble gitt ut av selskapet Bonnier/Amigo i 2002. Samme år spilte Oyster på by:Larm.. Les mer..

Charlotte & the Co-Stars frontes av vokalist og låtskriver Charlotte Jacobsen (f. 21.9.1975) som er oppvokst på Frogner i Oslo. Gruppa oppsto i 2003 da Jacobsen brøt ut av sitt tidligere country-/kabaretpopband Oyster. Med Oyster hadde hun markert seg som en lovende låtskriver, både gjennom den fengende americanasingelen Country song som ble mye spilt på radio, og de varme kritikkene for EP-en Oyster, som ble gitt ut av selskapet Bonnier/Amigo i 2002. Samme år spilte Oyster på by:Larm i Kristiansand.

Med oppstarten av Charlotte & the Co-Stars ønsket Charlotte Jacobsen å bevege seg bort fra kabaretpopen og det akustiske lydbildet. Hun fikk med seg et nytt komp som sto for et langt mørkere og mer gitarbasert uttrykk.

Etter flere endringer i besetningen består dette bandet i dag av, foruten Charlotte Jacobsen, Håkon Eng (gitar), Magnus Lie (bass), Kenneth Andersen (trommer) Håkon Andreas Møller (keyboard) og Tina Strickert (kor/perkusjon).

Den nyskrevne musikken går i retning av klassisk rock med innslag av blues, twang og americana. Blant Jacobsens mange musikalske forbilder finner vi Chris Isaak, Johnny Cash, Nick Cave, P.J. Harvey, Roy Orbison og Patsy Cline.

Tekstene hennes er ofte mørke og mollstemte. ”Men jeg planter også et håp i tekstene; melankolsk behøver ikke bety dystert”, har Jacobsen uttalt.

Charlotte & the Co-Stars hadde spilt konserter på en rekke av Oslos mindre rockescener da de i januar 2006 gikk i studio for å spille inn sitt debutalbum. I produsentstolen satt Alexander Kloster-Jensen fra bandene Ricochets og My Midnight Creeps, og Frode Jacobsen fra Madrugada.

Alle låtene var skrevet av Charlotte Jacobsen, og hun finansierte innspillingen selv. Albumet Win Love Win ble sluppet høsten 2007 på Bonnier Amigo. Nå opplevde Charlotte igjen å få en liten radiohit, denne gangen med den majestetiske rockeballaden ”Hi Ho Silver”.

Albumet fikk jevnt over fine kritikker, og anmelderne var enige om at platas største styrke var frontfigurens kraftige, smått autoritære og samtidig svært følsomme vokal. Flere mente de kunne høre mye fra produsentenes egne band Ricochets og Madrugada, mens avisa Nordlys beskrev musikken som ”et mollstemt og misantropisk The Cardigans på whiskyfylla med Nick Cave.”

Våren 2008 spilte Charlotte & the Co-Stars igjen på by:Larm, og bandet var blant de ti nominerte til det store StatoilHydro-stipendet. I juni spilte de på Norwegian Wood, og noen uker etter på Hovefestivalen.

Charlotte & the Co-Stars har bidratt på flere samleplater, blant dem Christer Falcks omstridte Prince-hyllest i forbindelse med artistens 50-årsdag, og soundtracket til filmen Kurt blir grusom i 2008.

Medlemmer

Aleksander Haugen Bass (tidligere medlem)
Arvid Nordstrand Trommer (tidligere medlem)
Audun Nedrelid Tangenter (tidligere medlem)
Charlotte Jacobsen Vokal
Håkon Eng Gitar (tidligere medlem)
Kenneth Andersen Trommer (tidligere medlem)
Magnus Køhn Keyboards (tidligere medlem)
Magnus Lie Bass (tidligere medlem)
Nils Aasheim Gitar (tidligere medlem)
Ralf Lofstad Gitar, keyboards (tidligere medlem)
Tina Strickert Backingvokal, perkusjon (tidligere medlem)