Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

CC Cowboys

Dannet: 1989

Rockeband fra Fredrikstad, startet i 1989. Sjef for denne gjengen var og er Magnus Grønneberg. Han hadde en musikalsk fortid i Feedback, og de andre CC Cowboys-medlemmene var bror og bassist Anders Grønneberg, trommeslager Agne Sæther og gitarist og Gibson-fanatiker Trond Berg. Navnet CC Cowboys tok de fra en låttittel av det svenske bandet Imperiet. CC Cowboys kom som en vind i norsk rockemiljø våren 1990, og ble en sensasjon over natten. De hadde.. Les mer..

Rockeband fra Fredrikstad, startet i 1989. Sjef for denne gjengen var og er Magnus Grønneberg. Han hadde en musikalsk fortid i Feedback, og de andre CC Cowboys-medlemmene var bror og bassist Anders Grønneberg, trommeslager Agne Sæther og gitarist og Gibson-fanatiker Trond Berg. Navnet CC Cowboys tok de fra en låttittel av det svenske bandet Imperiet.

CC Cowboys kom som en vind i norsk rockemiljø våren 1990, og ble en sensasjon over natten. De hadde spilt et halvt dusin konserter lokalt før de ble oppdaget av plateselskapet BMG. Musikalsk var de litt countryinspirert, og hadde flere likhetstegn med Creedence Clearwater Revival. Så sterkt at de til og med brukte et bilde av CCR på en bandplakat. Ifølge Magnus Grønneberg sjøl ble de også hekta på den amerikanske 80-tallsbølgen. Og de var det første bandet her hjemme på mange år som plukket fram kassegitar og trekkspill.

Debutalbumet ble en knallsuksess, og solgte 70 000. Både singler og album nådde opp på VG-lista, låten «Harry» var årets russehit. De fikk Spellemannprisen for årets nykommer. Anders Grønneberg sluttet i 1992, og ble siden kulturjournalist og musikkanmelder i Dagbladet. Hans plass ble tatt av Håvard Eidsaunet (tidl. Bjelland) fra Heyday!, han var med fra det tredje albumet. Jon Terje Rovedal spilte keyboards og trekkspill med CC Cowboys fra det første til og med det fjerde albumet, skjønt uten å være «ordentlig» medlem av bandet.

Bandet har også vært backingband for andre artister. I TV-programmet Rondo akkompagnerte de Kari og Ivar Medaas, dessuten besørget de backingen for alle artistene (unntatt Sissel Endresen) til albumet Hadde månen en søster... Cohen på norsk som ble utgitt av Kirkelig Kulturverksted i 1993.

Trond Berg sluttet sommeren 1996, og ble erstattet av Kjetil Melkersen (The Rambelins). CC Cowboys bestemte seg like etter for å ta en pause. I 1998 kom superselgeren Ekko, samtidig med at bandet la ut på en (lang) avskjedturné.

Magnus Grønneberg startet deretter på en solokarriere, og utga to album, Helt Grønn (2000) og Wildenvey (2001), begge produsert av Jørn Christensen. Eidsaunet ble med i The Cornflakes.

I 2003 ble det dannet et nytt CC Cowboys, med Magnus Grønneberg og Sæther fra det opprinnelige bandet, og Per Vestaby (bass) og Jørn Christensen (gitar) – begge tidligere i bl.a. Mercury Motors, Can Can og Young Neils - som nye medlemmer. De utga albumet Lyst i 2003.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Agne Sæther Trommer, perkusjon (1989 - )
Anders Grønneberg Bass (1990 - 1996)
Christer Jansson Trommer (2003 -)
Håvard Eidsaunet Bass, kor (1996 - 1998)
Jørn Christensen Gitar (2003 - )
Kjetil Melkersen Gitar (1996 - )
Kyrre Fritzner Gitar, keyboard,kor, perkusjon (siden 2009)
Magnus Grønneberg Vokal, gitar (1989 - )
Per Vestaby Bass (2003 - )
Trond Berg Gitar (1990 - 1996)