Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Cato Salsa Experience

Dannet: 1998
Fra: Oslo

Bandmedlemmene i starten var Jon Riise alias Jon R. Lugar på trommer, Christian Engfelt alias Francis Moon på bass, Cato Thomassen alias Cato Salsa på gitar og sang og Even Alfheim alias Fuzz Delay på ymse instrumenter. Sistnevnte var med kun et års tid, etter de første tre spillejobbene kom Nina Bjørndalen (under kunstnernavnet Nina Delay) med på orgel og maraccas i stedet for ham. Hun hadde tidligere vært vokalist i Tønsbergbandet Planet Bee. .. Les mer..

Bandmedlemmene i starten var Jon Riise alias Jon R. Lugar på trommer, Christian Engfelt alias Francis Moon på bass, Cato Thomassen alias Cato Salsa på gitar og sang og Even Alfheim alias Fuzz Delay på ymse instrumenter. Sistnevnte var med kun et års tid, etter de første tre spillejobbene kom Nina Bjørndalen (under kunstnernavnet Nina Delay) med på orgel og maraccas i stedet for ham. Hun hadde tidligere vært vokalist i Tønsbergbandet Planet Bee.

Cato Salsa Experience debuterte med et ti-tommers album i vinylformat i 1998, et album som også finnes på MC med et ekstra spor. Denne kassetten endte opp hos en tysk bookingagent, og en tidagers tysklandsturné ble resultatet.

Albumet A Good Tip For A Good Time (2000) fikk god mottakelse både i Norge og i utlandet, og resultatene lot ikke vente på seg. Tilbudene hopet seg opp, både på turné- og platefronten. Det har blitt mange utenlandsturneer i årenes løp. Bandet har spilt i land som Tyskland, Danmark, Sverige, Østerrike og Frankrike i Europa og har også vært i USA, Japan, Canada og Australia. Ikke dårlig for et band som bare skulle ha det moro. I USA har de turnert med det svenske bandet The Soundtrack Of Our Lives.

Album nummer tre fra bandet ble utgitt sommeren 2003, omtrent samtidig med at Nina Bjørndalen sluttet. Hun ble etterfulgt av Bård Evenstad, som spiller både gitar og elektrisk piano.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bård Enerstad Gitar, tangentinstrumenter, theremin og vokal (2003 - )
Cato Salsa Bandleder
Cato Thomassen Vokal, gitar
Christian Engfelt Bass, vokal
Even Alfheim Diverse (1998)
Jon Magne Riise Slagverk
Nina Bjørndalen Orgel, maraccas ( - 2003)

Medvirker på

Two Bands A Legend
I See You Baby EP
2007
The Thing
Action Jazz komponist
2006
Diverse artister
Musikken fra Izzat
2005