Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Casiokids

Dannet: 2005

Synthpop-/indiepopgruppe fra Bergen/Stavanger som stilmessig har blitt sammenlignet med Röyksopp, Annie og The Whitest Boy Alive. De bruker, som navnet antyder, Casio-keyboards som en viktig del av lydbildet. Da de slapp singelen "Grønt lys i alle ledd / Togens hule" i England ble de av det britiske musikkmagasinet NME beskrevet som "det beste fra Norge siden svartmetall". I 2010 fikk de også a-ha-stipend sammen med Moddi, Susanne Sundfør og Shining. Sommeren 2009 turnerte de både.. Les mer..

Synthpop-/indiepopgruppe fra Bergen/Stavanger som stilmessig har blitt sammenlignet med Röyksopp, Annie og The Whitest Boy Alive. De bruker, som navnet antyder, Casio-keyboards som en viktig del av lydbildet.

Da de slapp singelen "Grønt lys i alle ledd / Togens hule" i England ble de av det britiske musikkmagasinet NME beskrevet som "det beste fra Norge siden svartmetall". I 2010 fikk de også a-ha-stipend sammen med Moddi, Susanne Sundfør og Shining.

Sommeren 2009 turnerte de både i USA og England, og i 2011 besøkte de Japan for første gang. De er ett av ganske få band som synger på norsk, men likevel har suksess internasjonalt.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.