Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Cape

Fra: Oslo

opgruppen Cape var resultatet av dyktige og drevne markedskrefter i den norske TV-og platebransjen. Gjennom et samarbeid mellom TV3 og NUI (Norsk Underholdningsindustri) ble fem ungdommer valgt ut blant 1104 kandidater fra hele landet som hadde meldt seg til audition. De fem fikk sjansen til å få sin store drøm om å bli popstjerner oppfylt – gjennom TV-serien Popstars på TV3, og med plateutgivelser på Blue Jersey Records, en underavdeling av NUI Records. De fem utvalgte: Alf Gunnar «Alfie» Nilsen.. Les mer..

opgruppen Cape var resultatet av dyktige og drevne markedskrefter i den norske TV-og platebransjen. Gjennom et samarbeid mellom TV3 og NUI (Norsk Underholdningsindustri) ble fem ungdommer valgt ut blant 1104 kandidater fra hele landet som hadde meldt seg til audition. De fem fikk sjansen til å få sin store drøm om å bli popstjerner oppfylt – gjennom TV-serien Popstars på TV3, og med plateutgivelser på Blue Jersey Records, en underavdeling av NUI Records. De fem utvalgte: Alf Gunnar «Alfie» Nilsen fra Trondheim, Mette Olsson fra Stavanger, Phung Hang fra Brummundal, Kjetil Tefke fra Moss og Hanne-Karine Sørby fra Porsgrunn. I januar 2001 ble de fem medlemmene samlet i Oslo, hvor de jobbet i flere måneder med dansetrinn, øvelser med sangpedagog, styling og fotografering, møter med manager og plateselskap, avtaler med presse, og selvfølgelig studioinnspillinger. Det ble også tid til en ukelang avstikker til Cape Town (derav gruppenavnet), hvor en videoinnspilling ble gjort. Det første resultatet var singlen «Tic Tac», som gikk rett inn på førsteplass på VG-lista. I løpet av året kom det ut flere salgbare singler, og i juni albumet Capability, hvor alle singlene pluss enda flere kalkulerte popsanger var tatt med. Låtene var levert av noen av landets ledende hit-komponister, og de to hovedprodusentene var Ken Ingwersen og Jon Willy Rydningen – som for anledningen døpte seg det mer internasjonale Ken & Jon. Mindre enn et år senere kom meldingen om at Cape var oppløst.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (album)

Cape
Capability
2001

Utgivelser (singel/EP)

Cape
Tic Tac
2001
Cape
Right by your Side
2001
Cape
Together in Eternity
2001
Cape
L.o.v.e
2001