Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Candy

Dannet: 1975
Splittet: 1981
Fra: Trondheim

Candy ble opprettet sommeren 1975 etter at Rockwool hadde eksistert noen år. Olav Norum kom inn på tangenter og besetningen var nå: Sture Bergman, vokalist/gitar Odd Jarl Gerhardsen, bass/sang Knut Henning, gitar/sang Olav Norum, tangenter/sang Terje Olsen (nå: Fjeldvig), trommer/sang Formålet var å spille fengende, dansbar popmusikk fra 60- og 70-tallet med låter fra Beatles, Rolling Stones og Creedence Clearwater Revival på spillelisten. Men ambisjonene tilsa etter hvert at stilen måtte fornyes noe, og repertoaret ble krydret med mer avanserte låter fra bl.a. Blood, Sweat &.. Les mer..

Candy ble opprettet sommeren 1975 etter at Rockwool hadde eksistert noen år. Olav Norum kom inn på tangenter og besetningen var nå:

Sture Bergman, vokalist/gitar
Odd Jarl Gerhardsen, bass/sang
Knut Henning, gitar/sang
Olav Norum, tangenter/sang
Terje Olsen (nå: Fjeldvig), trommer/sang

Formålet var å spille fengende, dansbar popmusikk fra 60- og 70-tallet med låter fra Beatles, Rolling Stones og Creedence Clearwater Revival på spillelisten. Men ambisjonene tilsa etter hvert at stilen måtte fornyes noe, og repertoaret ble krydret med mer avanserte låter fra bl.a. Blood, Sweat & Tears og Steely Dan. Candy var flinke på vokalharmonier, og dette ble da også etter hvert gruppens særpreg.

Candy havnet på en 4.-plass allerede i Trøndersk Mesterskap i 1976, og dagen etter skrev Adresseavisen at bandet ”var konkurransens mest positive overraskelse med nydelig flerstemt sang.” Inge Olsen tok over stikkene senere i 1976 da Terje Olsen (Fjeldvig) takket for seg pga. militærtjeneste.

I desember 1976 kom en EP på Arctic Records med et oppsiktsvekkende cover – av det høyst vågale slaget på den tid – noe som førte til en flere siders artikkel i Alle Menn.

Bandets store år var 1977, og de hadde premiere på sin egen kortfilm allerede den 24. januar – i samarbeid med filmfotograf Roar Langø – på datidens in-sted nr. 1 i Trondheim, nemlig Hawk Club. Lovordene var mange og ekte.

I Trøndersk Mesterskap senere på vinteren vant Candy hele greia foran 1200 elleville tilskuere i Studentersamfundet.
På høsten gikk Candy på nytt i studio og spilte inn en LP på Arctic Records’ label. Kritikkene var ikke udelt positive, men LP’en ble svært godt mottatt av bandets mange ivrige tilhengere. Det var dog viktigst.
Dette året kjørte bandet også sitt eget Grease-show med braksuksess fra Nordland til Sogn- og Fjordane. I Molde skrev avisa at dette var noe av det beste show som hadde vært i byen. Etterspørselen var enorm.

I 1978 kom Tore Pedersen inn på bass/sang da Odd Jarl Gerhardsen forlot bandet.

I 1979 deltok Candy pånytt i Trøndersk Mesterskap, og ble belønnet med en ”uforståelig skuffende” tredjeplass. Høsten samme år kom Jan Egil Kristoffersen inn på tangenter/sang da Olav Norum fikk et tilbud Bugges Firo han ikke kunne si nei til. Tore Pedersen ble erstattet av Hjalmar Pettersen i januar 1980.

I 1981 ble Candy avviklet under eget navn, men medlemmene fortsatte stort sett videre i andre bandkonstellasjoner. Flere av dem er heltids og deltids musikere den dag i dag.

Gruppa ble gjenforent i 2006 på Harmans Salonger i Trondheim med fullt hus og stormende jubel. 50-års jubileet for Trøndersk Mesterskap i Rock og Pop ble gjennomført i 2011 i en fullsatt Olavshall hvor Candy var en av de mange med orginalbesetningen.

Candy tar opp arven, og stilte 1. oktober 2015 på Rockheim hvor pop-CLUBBEN for 2. år på rad har mimrekvelder fra 60 og 70-tallet.

Biografi:

EP 1976 Candy, Tittel: 4 melodier, ARC 5612
Innspilt i Artic Studio A/S 1976
Produsent: Ørnulf Holte
Teknikere: Rune Nordal og Christian Schreiner
Foto/Layout: Foro-Arne A/S

Sanger:
1. HVA HENDTE MED LARSEN
2. SNART GÅR SOLEN NED
3. HVIS DU TROR DU VET HVA JEG TENKER
4. BEKLAGER SUSANN

LP 1977: Candy, Tittel: Snacks, ARC 8622
Innspilt i Artic Studio A/S 1977
Produsent: Ørnulf Holte
Teknikere: Rune Nordal og Christian Schreiner
Foto/Layout: Foro-Arne A/S

Sanger:
Side 1:
1. HVA HENDTE MED LARSEN
2. HVIS DU TROR DU VET HVA JEG TENKER
3. BEKLAGER SUSANNE
4. ALT SOM VAR ER OVER SØSTER BLÅ
5. TØRK DE TÅRER ØYET HAR GJEMT
6. GI MEG ALDRI FLERE DRØMMER

Side 2:
1. DET ER DITT LIV
2. SNART GÅR SOLEN NED
3. OM FIRE TIMER ER JEG HJEMME
4. VI MØTES VED MIDNATT
5. SNU DEG OG SE
6. HE CAUGHT THE DEVIL
7. CANDY BONEY M OG SMOKIE

Arbeideravisa utga kassett med Trønderske band rundt 1977/78
CANDYs bidrag var en egenkomponert låt.
HE CAUGHT THE DEVIL av Olav Norum

Olav Norum skriver fortsatt låter for bandet, og det har blitt noen studiobesøk med egne låter. Det er også planer for en musical en gang i fremtiden. Bandet vurderer også egne prosjekter som gjør at Candy kanskje kommer nær deg en gang i fremdtiden.

Utgivelser (album)

Candy
Snacks
1977

Utgivelser (singel/EP)

Candy
CANDY EP 4 MELODIER
1976